Situata in sud-estul Mexicului, peninsula Yucatan separa Marea Caraibelor de Golful Mexicului. Cele mai cunoscute atractii din zona sunt Cancun, o statiune fermecatoare si piramidele Mayase. Particularitatea zonei este data de faptul ca pe intreg teritoriul nu se gasesc rauri si lacuri, doar o retea vasta de ape dulci in subteran.

Yucatan este inima universului mayas. O regiune superba caracterizata prin abudenta care ofera vizitatorului o multime de bogatii culturale si naturale deopotriva. Vedeta peninsulei Yucatan este frumoasa Chichen Itza unde turistii pot admira situri prehispanice exceptionale precum El Balam, Mayapan, Uxmal, Tulum, Coba, toate pierdute in jungla luxurianta. In orasele coloniale din Yucatan obiceiurile si traditiile inca sunt pastrate. Intalnirea cu comunitatea de indigeni va fi cu siguranta o experienta insolita si autentica.

Rezervele naturale

Peninsula Yucatan permite observarea unei faune si flore incredbil de generoase. Sejurul pe nisipul alb, inconjurat de apa turcoaz a Caraibelor va ramane multa vreme intiparit in memorie. Turistii au posibilitatea de a inota alaturi de broastele testoase, aflate in elementul lor natural, in mijlocul unei faune acvatice multicolore. Daca au putin noroc, turistii ar putea vedea un jaguar in jungla din apropierea regiunii Coba sau Calakmul. Bacalar, laguna in sapte culori ofera posibilitatea de aobserva o mare varietate de pasari migratoare. Yucatan este o veritabila comoara a Mexicului.

Cancun este considerat perla din Yucatan. Cancun este impartit in doua, zona ocupata de localnici si zona ocupata de hoteluri si resorturi. Zonele au o atmosfera diferita. Isla Cancun ofera posibilitatea practicarii unui numar mare de sporturi nautice. De asemenea, Cancun adaposteste cele mai frumoase si mai spectaculoase acvarii din lume. La Interactive Aquarium Cancun turistii au posibilitatea de a inota cu delfinii sau sa se intalneasca cu rechinii.

Yucatan este locul in care cultura mayasa mai pastreaza cateva mistere. O civilizatie inca necunoscuta noua, cea mai veche civilizatie intemeiata de om pe continent american.

Citeste: Vacanta de vis in Antilele Franceze

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ