In ultima vreme Vietnam este considerat noua destinatie de vis. Peisajele sale de munte, plajele magnifice, campiile sale, rizierele si orasele dinamice in care turistii pot gasi o gastronomie incredibila sunt doar cateva din ingredientele care au transformat Vietnamul intr-o regiune de vis.

O istorie milenara 

Vietnam are un trecut bogat care a influentat enorm realitatea de azi. Tara a fost nevoita sa lupte cu China, Franta si SUA, care au ocupat si au influentat dezvoltarea sa si i-au imbogatit patrimoniul din punct de vedere cultural si arhitectural. Temple chinezesti, biserici si cladiri ultra moderne, Vietnam isi surprinde adesea vizitatorii. Influentele straine si cele 50 de etnii au permis ca Vietnam sa posede o cultura singulara si mixta.

De la reunificarea sa, in 1975, si adoptarea unei economii de piata Doi Moi in 1986, Vietnam nu a incetat sa se dezvolte, atragand turisti numerosi pe teritoriul sau. De la nord la sud, Vietnam, tara dragonilor, ofera un spectacol magnific datorita varietatii de peisaje. O excursie la Sapa ii va scufunda pe turisti intr-un decor de vis, cu riziere si cascade si munti cu varfuri inalte. Insula Phu Quoc sau insula de smarald cum mai este denumita ii va incanta pe turisti cu natura sa aproape intacta. Panglica sa de nisip auriu marginit de cocotieri precum si apele sale turcoaz, calde de-a lungul intregului an fac din acest loc cadrul ideal pentru relaxare si pentru practicarea sporturilor nautice. Un sejur la Vietnam fara o escala in golful Halong ar fi de neimaginat.

Vietnam este un pamant al traditiilor, sute de sarbatori au ramas ancorate in trecut si in cultura. Asistand la una din aceste sarbatori precum Tet Trung Tu sau sarbatoarea copilului reprezinta ocazia ideala de a descoperi folclorul tarii, de a face cunostinta cu vietnamezii si de a descoperi gastronomia vietnameza. Cel mai cunoscut preparat este Pho, o supa cu taietei.

Citeste: Suc 100% natural de GRAVIOLA (70%) si PITAYA (30%)

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ