Viena este cel mai mare oras si capitala Austriei, cu o populatie de peste 1.7 milioane de locuitori. Viena este considerat «orasul muzicii» datorita bogatei istorii muzicale. Centrul orasului Viena adaposteste o multime de cladiri istorice, castele baroce cu gradini superbe, o arhitectura magnifica si parcuri impresionante. Viena este un oras care taie respiratia, indiferent de anotimpul in care alegi sa il vizitezi.

Muzeul de istorie naturala din Viena adaposteste cateva din cele mai incredibile expozitii din lume. Unele din expozitiile prezentate includ un Venus apartinand lui Willendorf vechi de 2500 de ani sau schelete ale unor dinozauri imensi. Exista 39 de sali de expozitie.

Muzeul Al Treilea Om 

Muzeul adaposteste expozitii provenite din filmul The Third Man filmat la Viena in 1948. Un loc perfect pentru a afla mai multe lucruri despre Austria postbelica, un loc de intalnire pentru toti pasionatii de istorie si film.

Gradinile Schönbrunn 

Daca esti in cautarea unui loc incredibil pentru a profita de aerul curat atunci aceste gradini sunt ideale pentru tine. Deschis publicului incepand cu anul 1779, acest parc este un loc popular in randul localnicilor si turistilor. Adaposteste complexul cu acelasi nume ce necesita o zi-doua pentru a fi vizitat in intregime.

Catedrala Sf. Stefan a fost ridicata pe ruinele a doua biserici si construita in stil romanesc si gotic. Una din caracteristicile unice ale acestei catedrale este data de acoperisul multicolor. Construita din calcar, cladirea nu si-a pastrat albul initial din cauza poluarii atmosferice.

Citeste: Haus des Meeres – Acvariul din Viena

Gradina zoologica Schönbrunn este situata pe domeniul castelului cu acelasi nume. Este cea mai veche gradina zoologica din lume, fondata in anul 1752 avand drept scop principal acela de a fi un centru pentru conservarea speciei si pentru educatie. Cladirile dateaza din sexolul 18 si sunt foarte bine pastrate. Una din rarele zone din lume care adaposteste un panda urias si care a cunoscut prima nastere a unui ursulet panda prin inseminare naturala din Europa.

Citeste: Gradina Zoologica din Viena

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ