Antilele Franceze sunt recomandate tutuor celor indragostiti de soare si plaja, scafandrilor experimentati, francofililor dar si gurmanzilor. Antilele Franceze isi asteapta vizitatorii sa se bucure de frumusetile lor, sa aiba o vacanta de vis. Martinica, Guadalupe, Saint-Martin si Saint-Barts rivalizeaza in plaje paradisiace, jungle inverzite, vulcani arzatori si cascade sepectaculoase care ofera un spectacol maiestuos. Peisajele suprind prin diversitatea oferita de o natura protejata. Antilele Franceze le promit multe turistilor si respecta fiecare promisiune in parte.

Antilele Franceze sunt situate in Caraibe. Daca ar fi sa adunam toate aceste insule, acestea ar reprezenta o suprafata globala de aproximatv 2 834 66km² si in jur de 850 800 de locuitori. Sunt parte integranta din Republica franceza si sunt conduse de presedintele francez. Limba oficiala este franceza chiar daca creola este mai practicata. Timp de mai multa vreme, cultivarea sfeclei de zahar a constituit principala activitate economica a insulelor, inainte ca turismul sa se dezvolte.

Guadalupe este cea mai mare din arhipelagul Antilelor Mici si prezinta o forma aparte, de fluture. Insula adaposteste o multime de locuri magice, alterneaza regiuni de munte, dominate de vulcani cu plaje lungi, cateva din ele inca salbatice si campuri vaste de sfecla de zahar. Evadare garantata.

Martinica, putin mai mica decat Guadalupe este o insula autentica, inflorita si insorita, asemenea unui colt de rai cu o mie si una de fete. Litoralul adaposteste o multime de plaje paradisiace.

Saint –Barthelemy reprezinta o alta insula paradisiaca din Antile, un strop de eleganta in inima Caraibelor. Punctul cel mai inalt al insulei il reprezinta colina Vitet avand o inaltime de 286 de metri. Insula mai este cunoscuta sub numele de St. Barts.

St. Martin este o insula tropicala avand drept orase principale Marigot si Philipsburg. Litoralul insulei adaposteste numai putin de 30 de plaje si numeroase golfuri, ideale pentru un sejur relaxant.

Citeste: Paradisuri tropicale – cele mai frumoase locuri calde din lume

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ