Cu cei 814 578 km², Turcia este o tara imensa din punct de vedere geografic. Situata la interesectia dintre Asia si Europa, Turcia este in egala masura o intersectie culturala in care Orientul se intalneste cu Occidentul. Descopera si tu negresit aceasta tara magica.

Peisaje magnifice

Pe langa un litoral de exceptie, Turcia este o tara muntoasa cu varfuri care ating inaltimea de 5167 metri (muntele Ararat). De altfel, muntele Ararat este locul in care Arca lui Noe si ocupantii sai au revenit la sol. Regiunile centrale ale Turciei sunt extrem de apreciate de drumeti. Cappadocia este fara indoiala atractia acestei regiuni de munte.

Cappadocia (Anatolia centrala) este dominata de Ankara, capitala turca. Aici natura ofera un spectacol fabulos. Eruptiile violente au creat peisaje ireale si au lasat in urma o roca mai moale cunoscuta sub numele de tuf. Turcia beneficiaza de un mediu maritim de exceptie. Marginita de Marea Neagra, Marea Marmara, Marea Egee si Mediterana, Turcia rivalizeaza cu numeroase destinatii la nivel de turism balnear. Numeroase statiuni balneare au vazut lumina zilei in ultimii ani si s-au dezvoltat datorita atractiei constituite de plajele turcesti si de farmecul lor natural. Antalya face parte din aceste bijuterii de la malul marii.

O cultura bogata si variata

Turcia beneficiaza de o mostenire culturala bogata. Numeroasele sale orase au fost marcate de trecerea primilor crestini. Alte orase precum Pergam, situat in apropiere de Izmir isi datoreaza celebritatea lui Homer si reciturilor elene.

In zilele noastre, religia musulmana a inlocuit crestinismul in Turcia. Rezultat? Biserici transformate precum Sf. Sofia in Istanbul, un oras ce trebuie neaparat vizitat in timpul unui sejur in Turcia. Toate acestea stau marturie evolutiei Turciei si capacitatii sale de adaptare. Acest lucru se remarca si in Marele Bazar din Istanbul: turistilor le face o mare placere sa vina la bazar si sa faca shopping, asta deoarece bazarul a stiut sa isi pastreze autenticitatea.

Citeste: Istanbul, un oras pe doua continente

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ