Situata la portile Africii, scaldata de Mediterana, Tunisia este un pamant al ospitalitatii, deschis spre lume, orientat spre viitor. Punct de intersectie a numeroase civilizatii, Tunisia este un pod de legatura intre Africa, Europa si Orient. Noi produse, noi regiuni se dezvolta pe masura trecerii timpului cu o multime de reusite precum thalassoterapia si turismul saharian. Cat despre numeroasele bogatii inca neexploatate, acestea fac din Tunisia o destinatie de vizitat iar si iar.

Tunisia este o destinatie extrem de apreciata de calatorii dornici de evadare intr-o tara cu climat cald, la preturi accesibile. O calatorie in Tunisia este sinonima cu descoperirea culturala si relaxarea. Cei care vor sa profite de mare si soare aleg destinatii precum Djerba, Hammamet, Nabeul, Tabarka sau Al Munastir. Una din cele mai apreciate destinatii tunisiene este Djerba. Djerba a fost pe vremuri caminul numeroaselor civilizatii precum romani, otomani sau normanzi de unde si prezenta a catorva vestigii. In 1431 otomanii au construit aici o fortareata, Borj El Kebir.

Cartagina este un loc interesant de descoperit in timpul unei calatorii in Tunisia. Se pot vizita termele lui Antonin, un teatru si un amfiteatru. Muzeul National adaposteste o multime de sculpturi si mozaicuri.

Tunis, capitala Tunisiei este un oras ce merita sa fie vizitat datorita arhitecturii sale splendide. Medina reprezinta unul din principalele puncte de interes turistic din Tunis. Bourguiba este strada principala. Se impune vizitarea muzeului Bardo care adaposteste o frumoasa colectie de mozaicuri romane.Tunis

Oaza Tozeur este reputata a fi una din cele mai frumoase din Africa. Mii de palmieri au fost plantati pe acest teritoriu. Eden Palm este un muzeu situat in inima oazei si permite descoperirea unor informatii pretioase cu privire la palmieri.

Sidi Bou Said este satul artizanilor, un reflect al arhitecturii tunisiene traditionale. Albul si albastrul sunt culorile predominante. Cafeneaua Nattes va fi apreciata de amatorii de ceai de menta.

Kairouan este al patrulea oras sfant si capitala Islamului si adaposteste o moschee imensa construita in secolul 7, Sidi Okba.Kairouan

Tunisia este o tara autentica in care se pot combina vizitele culturale, relaxarea pe plaja de nisip fin si o multime de activitati – plimbare cu camila, scufundari si multe altele.

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ