Te intrebi si tu de ce este Toscana atat de speciala fata de restul Italiei sau a alte locuri din Europa? Motivele sunt numeroase. Pentru inceput, cultura toscana nu este un supliment ci face parte din regiune, fie ca ne referim la gastronomie, istorie, monumente, biserici si multe altele. Este de ajuns sa examinam indeaproape orasele magnifice ce adapostesc veritabile opere de arta precum Lucca, Pisa, Florenta sau Siena.

Pisa. In momentul in care alegi sa petreci o vacanta in acest superb oras toscan trebuie sa tii cont de faptul ca pe langa celebrul turn inclinat exista o multime de alte lucruri de admirat. Bineinteles, nu ai cum sa ignori frumusetea si caracterul unic al turnului insa Piazza del Miracoli este la fel de frumoasa. Camposanto Monumentale este un edificiu istoric ce dateaza din secolul XII.

Siena. Catedrala din Siena te va impresiona cu siguranta prin arhitectura sa unica dar si Bazilica San Domenico. Piazza del Campo cu Palazzo Publico in stil gotic cu turnul Mangia adaposteste un eveniment extrem de interesant organizat de doua ori pe an: Palio di Siena, eveniment in cadrul caruia cavaleri si cai patricipa la o cursa.

Florenta. Destinatie de vacanta populara, animata si preferata de un numar mare de turisti, Florenta este un oras fabulos din Toscana care le permite turistilor sa se scufunde in cultura toscana cu fabulosul sau Dom. Ponte Vecchio este cel mai vechi pod si este situat pe fluviul Arno. Turistii pasionati de arta pot vizita Galeria Uffizi.

Chianti si San Gimignano. Zona Chianti Classico situata in Florenta si Siena este o destinatie preferata pe timp de vara datorita peisajului sublim: chiparosi, maslini, stejari si podgorii. Descoperirea satelor pitoresti, a castelelor frumoase si degustarea vinului rosu lasa amintiri de neuitat. San Gimignano este mandru de monumentele sale precum Sant’Agostino. Bosco della Ragnaia este una din cele mai frumoase gradini italiene.

Citeste: Peloponez, calatorie in sudul mitic

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ