Ingrediente:

  • 500 g de cartofi
  • 200 ml de ulei
  • 5 oua
  • o ceapa mare
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Taiati cartofii pai, tamponati-i cu un prosop curat si puneti-i la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit.
  2. Cand se pot sfarama cu furculita, luati-i la o parte, scoateti-i din grasime, lasati-i sa se
    raceasca.
  3. Intre timp, tocati ceapa, caliti-o si puneti-o peste cartofi. Bateti ouale, adaugati-le peste aceste ingrediente, potriviti de sare si piper.
  4. Puneti putina grasime intr-o tava larga, lasati sa se infierbinte, puneti compozitia si dati tava la cuptor. Cand preparatul este gata pe jumatate, intoarceti-l cu ajutorul unei spatule de lemn si dati-i pe cat posibil forma rotunda.
  5. Prajita si pe partea cealalta, tortillia se asaza pe platou, se taie in cuburi potrivite si in fiecare se infige cate o scobitoare.

Vezi mai multe retete cu Cartofi

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ