GRAD DE DIFICULTATE: RIDICAT.

Care dintre urmatoarele aspecte determina inaltimea unei unde acustince?

Care dintre urmatoarele elemente sunt produse ca reactie la substante numite antigeni?

Care dintre urmatoarele obiecte reprezinta un dispozitiv antic de masurare a timpului prin scurgerea treptata a unui flux de apa?

Ce savant a fondat scoala romaneasca de fitopatologie si a fost primul presedinte al Academiei RPR?

Ce medic, pioner al endocrinologiei romanesti, a facut cercetari in domeniul timusului, epifizei, tiroidei si gusii endemice?

Ce matematician roman a formulat, printre altele, o teorie topologica a functiilor si o teorie a ecuatiilor liniare cu derivate complexe, teorie care-i poarta numele?

Cine a infiintat Institutul Medico-Legal si Serviciul Antropometric din Bucuresti?

Ce medic microbiolog roman specializat la Institutul Pasteur din Paris a fost primul director al Institutului de inframicrobiologie?

Ce roman, specialist in analiza matematica, a fost director al Institutului de matematica si presedinte al Academiei Romane?

Ce medic si scriitor roman a publicat un important "Tratat de anatomie umana", dar si romanele "Fara limita" sau "Chinuitii nemuririi"?

Ce medic roman, autorul primului tratat de endocrinologie din lume, a publicat cercetari referitoare la patologia batranetii si psihozele afective?

Ce sanvant roman, profesor universitar la Iasi, este autorul primelor manuale de fizica si chimie in limba romana si a organizat primele laboratoare de chimie din Romania?

Cine a infiintat Institutlul de Patologie si Igiena Animala?

Continua testul: Test de cultura generala despre Stiinta (Partea a II-a)

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ