Grad de dificultate: ridicat.

Cine a primit premiul Nobel pentru Chimie in 1998, pentru dezvoltarea teoriei functionale a densitatii?

Ce lege sau fenomen au descoperit Walther Bothe si Max Born, laureati ai Premiului Nobel pentru Fizica in 1954?

Cine a primit Premiul Nobel pentru Chimie pentru dezvoltarea tehnicilor de spectroscopie de inalta rezolutie cu rezolnanta magnetica nucleara (RMN)?

Cine a strudiat compusii organici de fosfor castigant, alaturi de Herbert C. Brown, Premiul Nobel pentru Chimir in 1979?

Ce romancier a castigat Premiul Nobel pentru Pace in 1986?

Ce tehnica cu largi aplicatii in arheologie, a fost pusa la punct de Willard Frank Libby si i-a adus acestuia Premiul Nobel?

Ce om de stiinta a primit, impreuna cu Ernest T. S. Walton, Premiul Nobel pentru Fizica pentru pionieratul in utilizarea acceleratoarelor de particule?

Care dintre urmatorii conducatori polonezi a ajuns sa castige Premiul Nobel pentru Pace?

Cine a castigat, alaturi de Robert William Holley si Har Gobind Khorana, Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicina, in 1968, pentru descifrarea codului genetic?

Ce organizatie internationala a primit Premiul Nobel pentru Pace in 1985?

Cine a efectuat studii asupra structurii si sintezei nucleotidelor, nucleozidelor, si coenzimelor nucleotidice, studiile aducandu-i Premiul Nobel pentru Chimie in 1957?

Ce laureat al Premiului Nobel a primit o bursa la Colegiul Trinity pentru dizertatia sa intitulata "Eseu asupra bazelor geometriei"?

Cu cine a impartit Menachem Begin Premiul Nobel pentru Pace in 1978?

Urmatorul: Test de cultura generala despre Premiul Nobel (Partea a II-a)

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ