Ingrediente:

  • praz (4-5 fire)
  • unt (80 gr.)
  • faina (1 lingura)
  • lapte (1 pahar)
  • cascaval (100 gr.)
  • sare
  • morcov (2 buc.)
  • pastarnac (1 buc.)
  • ceapa (2 buc.)
  • telina (1/2 buc.).

Mod de preparare:

Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa cu sare, apoi se strecoara. Se curata prazul, se spala si se taie in felii subtiri. Se inabusa in 3/4 din cantitatea de grasime. Cand prazul s-a inmuiat bine, se adauga faina, se amesteca, apoi se stinge turnand cateva linguri din zeama de zarzavat. Se lasa sa clocoteasca pana ce prazul este foarte bine fiert.
Se trece prin sita, iar piureul obtinut se amesteca cu zeama ramasa de la zarzavat si cu laptele. Se mai lasa cateva clocote, apoi se da jos de pe foc, se potriveste de sare, se adauga restul de unt si cascavalul ras sau branza pe deasupra.

Vezi mai multe retete de Supe

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ