Spania este o tara cu deschidere la mare, dotata cu o incredibila bogatie culturala, fructul unui amestec de culturi ce au traversat istoria precum romani, musulmani sau cartaginezi. Toate aceste culturi au avut o influenta covarsitoare asupra felului de a fi al spaniolilor, asupra stilului lor de viata, asupra gastronomiei, comertului si, bineinteles, asupra patrimoniului cultural al tarii. De Spania apartin doua teritorii situate in nordul Africii dar si enclava Llivia din Pirinei.

De aceea, Spania este o tara obisnuita sa primeasca si sa gazduiasca, poporul sau este calduros si primitor cu strainii. Atractiile Spaniei sunt numeroase, climatul este exceptional, plajele sunt superbe, orasele deosebit de frumoase.

Madrid, capitala Spaniei, este un oras cunoscut pentru magnificul muzeu pe care il adaposteste, muzeul Prado. Barcelona este un oras cosmopolit, Sevilia este un oras traditional. In Spania exista certitudinea ca pana si in cel mai mic sat exista ceva de facut si de descoperit.

Climatul atlantic sta la originea peisajelor inverzite din Nord. Peisajele diverse de intind de la Malaga la Costa Brava. Fara sa vorbim despre centrul peninsulei unde orasele si satele sunt veritabile muzee in aer liber: Salamanca, Toledo sau Avila. Spania este sinonima cu soare, preparate delicioase, istorie, peisaje de vis, fiestas, traditii si un mod de viata aparte.

Frumusetea unica a Spaniei si asezarea sa geografica privilegiata, intre Africa si Europa, au facut in aceasta tara, inca din antichitate, un punct de intalnire intre est si vest. Amestecul de civilizatii si diversitatea culturala au gasit aici locul ideal lasand in urma o cultura unica si originala. Spania este o tara unica si variata, dar si extrem de diferita. Nordul tarii este umed cu peisaje inverzite. Sudul tarii (Andaluzia) este si cea mai renumita parte a tarii si este uscat si fierbinte. Centrul tarii este format din ses si este rar populat. Coasta Mediterana este stralucitoare si fertila.

Citeste: Madrid, un oras dinamic si modern

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ