Sexualitatea reprezinta aspectele, atitudinile si starile fizice a unei persoane cand vine vorba de sex.

Cercetatori americani au facut relatari despre sexalitate care au contribuit la integrarea studiilor despre sex intr-un cadru stiintific si obiectiv. Aceste studii au demonstrat ca femeile au dorinte sexuale mai accentuate decat se credea initial.

Majoritatea adultilor sunt atrasi de persoane de sex opus, ceea ce se numeste heterosexualitatea. Atractia fata de o persoana de acelasi sex se numeste homosexualitate.

Persoanele ce au preferinte atat pentru cele de sex opus cat si pentru cele de acelasi sex se numesc bisexuale. De obicei tinerele adulte trec printr-o perioada de bisexualitate.

Sexualitatea implica motivele pentru care o femeie si un barbat sunt atrasi, cum se simt unul langa celalalt, imaginea de sine din punct de vedere al sexualitatii cum ar fi activitatea sexuala, daca ne dorim un singur partener sexual sau mai multi, daca preferam relatiile scurte sau lungi.

Exista trei aspecte implicate in atractia sexuala:

  • atractia fizica, daca o persoana arata bine si daca aceasta pare disponibila pentru o relatie
  • aspectul psihologic, care se refera la gandurile si comportamentele celor implicati intr-o relatie
  • infulentele sociale, care ne sunt induse de ce vedem la TV, de ce auzim la cei din jur despre cum trebuie sa fie un potential partener.

In ultimii ani societatile au devenit mai tolerante la aspectele sexualitatii, datorita accesului la informatii din ce in ce mai usor, ceea ce a dus la noi preferinte si astfel omenii isi exteriorizeaza dorintele care candva erau ascunse si vor sa fie mai satisfacuti si mai impliniti.

Oamenii au posibilitatea de a se compara cu altii, partenerii pot fi deschisi si sinceri dezbatand problemele impreuna. Dar in randul adolescentilor aceasta poate sa fie o problema generand indecizie, nesiguranta de sine, depresii. In astfel de cazuri este nevoie de consultare profesionala de catre un sexolog.

Citeste: Pubertatea

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ