Timp de preparare: cca 2+1/2 ora.
Timp de odihna: cca 2 ore.
Cca 520 kcal/portie.
Se serveste cu paine cu seminte de floarea soarelui.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • sare
  • 500g cascaval
  • 200g sunca fiarta taiata felii
  • 100g salam, in felii subtiri
  • 2 l.s. otet
  • 4 l.s. ulei
  • piper negru macinat
  • 1 salata mare verde
  • 2 oua fierte tare

Mod de preparare:
1. Morcovii se taie bucati si se fierb in apa sarata clocotita, apoi se scot cu
lingura pe sita si se scurg.
2. Cascavalul se taie in felii subtiri. Sunca fiarta si salamul se taie de
asemenea in fasii subtiri.
3. Morcovul, cascavalul, sunca si salamul se pun intr-un castron si se amesteca.
Din otet, ulei sare si piper se prepara un sos marinat cu care se marineaza
salata si se lasa 2 ore sa se intrepatrunda bine.
4. Se desfac frunzele de la salata si se asaza pe o tava. Bucatile si fasiile de
morcovi, cascaval, salam si sunca se aranjeaza pe frunzele de salata. Se curata
ouale, se taie fiecare in opt felii in lungime si se orneaza salata cu ele.

Vezi mai multe retete de Salate

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ