sâm, 20 aprilie, 2019
Reţete culinare

Reţete culinare

Carte de bucate cu retete culinare romanesti si internationale.

Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra 3 linguri de ulei patrunjel verde sare si piper dupa gust 100 g miez de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine...
Friptura de porc

Friptura de porc

Ingrediente: Carne de porc ulei sau untdelemn piper sare usturoi cimbru. Mod de preparare: Carnea de porc, avand fibrele impregnate cu grasime, se preteaza oricare parte pentru friptura. Carnea se taie in bucati nu prea groase, ca sa se patrunda mai...
Escalop de vitel

Escalop de vitel

Ingrediente: 6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu varf de mustar 100 ml smantana 1/2 lingurita faina un varf de cutit de piper un varf de lingurita de sare. Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata in felii de...
Drob de miel

Drob de miel

Ingrediente: Ficatul, plaminii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat) 150 g ceapa 100 g franzela 50-80 ml untdelemn 100 ml smantana (se poate si fara) 3-4 oua sare piper enibahar marar patrunjel tarhon. Mod...
Cartofi cu branza

Cartofi cu branza

Ingrediente: cartofi (1 kg) ceapa (1) untura branza rasa (40 g) branza (4-5 felii). Mod de preparare: Cartofii curatati se spala, se rad, se sareaza si impreuna cu ceapa taiata pestisori se prajesc in untura incinsa. Cand sunt aproape patrunsi,...
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Ingrediente: 350 g de smantana 5 oua 4 linguri cu varf de zahar pudra 100 g de ciocolata o lingurita de rom vanilie Mod de preparare: Frecati galbenusurile, cu zaharul. Cand acesta s-a topit, puneti smantana, adaugati ciocolata rasa si topita,...
Cocktail de cafea

Cocktail de cafea

Cocktail de cafea (1 portie) Ingrediente: cafea (1 pahar). punch de vin (20 ml). coniac (20 ml). lapte praf (20 g). Mod de preparare: Se agita totul si se tine la rece. Vezi mai multe retete de Băuturi
Pizza Taietorului de Lemne

Pizza Taietorului de Lemne

Ingrediente: 1 aluat de paine conform retetei 2 linguri unt sau margarina 100 g slanina cu carne afumata 2 catei de usturoi sare 1 ceapa 1 conserva mica de rosii cojite 1 lingurita oregano piper macinat proaspat 1 praf...
Inghetatat vanilata

Inghetata vanilata

Ingrediente: 4 pahare cu lapte 2 pahare cu zahar 3 oua 2 plicuri cu zahar vanilat un varf de cutit de sare 2 pahare cu smantana Mod de preparare: Intr-un castron, bateti ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, pana cand constatati...
Cartofi cu ceapa

Cartofi cu ceapa

Ingrediente: cartofi (1 kg) untdelemn (2 linguri) ceapa mica (1) sare. Mod de preparare: Cartofii fierti si curatati de coaja se taie in felii rotunde. Ceapa taiata marunt se caleste in untura dupa care se adauga cartofii impreuna cu sarea necesara. Servire: Se...
Twist de menta

Twist de menta

Ingrediente: frunze proaspete de menta 1/2 l.s. zahar 1/2 l.c. zeama de lamaie 1 v.d.c. coaja rasa de lamaie 125 g iaurt de lapte smantanit 1 cl lichior de menta verde 1 glob inghetata de menta sau de lamaie ...
Inghetata cu caise

Inghetata cu caise

Ingrediente: 400 g de caise 200 g branza de vaci 180 g de zahar 200 g de frisca 1 paharel cu lichior vanilie sau zahar vanilat Mod de preparare: Spalati fructele, scoateti-le samburii si puneti-le la fiert cu apa cat sa...
Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore. Cca 1170 kcal/portie. Se recomanda sa se serveasca cu vin sec rosu. Ingrediente: 1 aluat frantuzesc conform retetei 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g...
Inghetata de rom

Inghetata de rom

Ingrediente: oua (3) zahar pudra (160g) lapte nefiert (400g) rom (3 linguri) zahar vanilat (1 praf) Mod de preparare: Galbenusurile, zaharul si vanilia se freaca bine cu lingura de lemn timp de 5 minute. Se adauga laptele rece si vasul...
Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Ingrediente: ceapa (2 buc.) patrunjel (1 legatura) oua (1 buc.) cartofi (600 gr.)  untdelemn (80 gr.) faina (1 lingura) lapte (1/2 pahar) apa sare oase de vaca (2-3 buc.). Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul...
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Ingrediente: 500 g cartofi noi cat mai mici 50 g unt sau untdelemn marar patrunjel. Mod de preparare: Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire cu cutitul, se spala bine si...
Peste cu cartofi si ceapa

Peste cu cartofi si ceapa

Ingrediente (pentru 750g de peste): 2 cepe 800 g cartofi 300 g rosii 1 lingura otet sau 1/2 lamiie 4 linguri unt sau 6 linguri ulei Mod de preparare: 1. Se curatata si se spala ceapa, apoi se taie in felii subtiri...
Inghetata de visine

Inghetata de visine

Ingrediente: visine (500g) lapte (750ml) zahar tos (300g). Mod de preparare: Visinele se spala, se curata de codite si samburi si se paseaza prin sita. Samburii curatati si zdrobiti in piulita se fierb impreuna cu laptele si zaharul 5-6 minute,...
Salata cu fructe si legume

Salata cu fructe si legume

Timp de preparare: cca 20 minute. Cca 110 kcal/portie. Se consuma cu bagheta proaspata. Ingrediente: 200 g varza alba 200 g morcovi 4 l.s. suc natural de portocale 4 l.s. otet de fructe 1/2 l.c. sare piper negru macinat putin zahar 2...
Bautura de ardei

Bautura de ardei

Ingrediente: 1/4 ardei rosu 1/2 rosie mica 1/4 ceapa mica putin usturoi zdrobit 1 frunza de lamaita 2 l.s. suc natural de portocale 1/2 l.c. zahar 1/2 l.s. smantana dulce piper alb, sare 75 g iaurt amestecat 1,5% grasime partea superioara a unui ardei pentru ornat Mod de preparare: Se amesteca cu...
Advertising

RECOMANDATE

Maslin Extract Forte

Asociază efectul antiinfecțios și reglator al metabolismului, al extractului pur de frunze de măslin, cu acțiunea imunostimulentă a rădăcinii de Astragalus. Rezultatul este un...
RQ MAN POWER

RQ Man Power

Advertisment

ATLASUL LUMII