mar, 19 februarie, 2019
Reţete culinare

Reţete culinare

Carte de bucate cu retete culinare romanesti si internationale.

Cocktail Blue Splash

Cocktail Blue Splash

Ingrediente: 2 cl gin 2 cl curacao albastru (lichior) 2 cl zeama de lamaie 1 cl vermut 1 sprit Angostura (dupa gust) sampanie 1 felie de portocala Mod de preparare: Toate ingredientele in afara de sampanie se amesteca bine intr-un pahar. Se umple paharul cu sampanie si se...
Pizza de legume colorata

Pizza de legume colorata

Timp de preparare: cca 3/4 ora. Cca 730 kcal/portie. Se serveste cu un pahar de chianti (vin). Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cate un ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli...
Salata cu fructe si legume

Salata cu fructe si legume

Timp de preparare: cca 20 minute. Cca 110 kcal/portie. Se consuma cu bagheta proaspata. Ingrediente: 200 g varza alba 200 g morcovi 4 l.s. suc natural de portocale 4 l.s. otet de fructe 1/2 l.c. sare piper negru macinat putin zahar 2...
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Ingrediente: 350 g de smantana 5 oua 4 linguri cu varf de zahar pudra 100 g de ciocolata o lingurita de rom vanilie Mod de preparare: Frecati galbenusurile, cu zaharul. Cand acesta s-a topit, puneti smantana, adaugati ciocolata rasa si topita,...
Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore. Cca 1170 kcal/portie. Se recomanda sa se serveasca cu vin sec rosu. Ingrediente: 1 aluat frantuzesc conform retetei 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g...
Inghetatat vanilata

Inghetata vanilata

Ingrediente: 4 pahare cu lapte 2 pahare cu zahar 3 oua 2 plicuri cu zahar vanilat un varf de cutit de sare 2 pahare cu smantana Mod de preparare: Intr-un castron, bateti ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, pana cand constatati...
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci albe de padure sau de cultura 50 g unt 25 g faina 100 ml smantana o ceapa marar patrunjel piper sare. Mod de preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se...
Friptura de pui la cuptor

Friptura de pui la cuptor

Ingrediente: Un pui de 1 - 1 1/2 kg Mod de preparare: Daca se frige intreg, puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare, sosul se va arde. Pentru gust si aroma se aseaza in...
Cartofi umpluti cu sos alb

Cartofi umpluti cu sos alb

Ingrediente: 4 cartofi mari (1 kg) din soiul "sapunari" 4 linguri cu varf branza de vaci, o felie de paine de 2 cm grosime 1 ou o lingura de unt sare Sosul: o lingura cu varf de faina o lingura...
Macaroane cu ciuperci

Macaroane cu ciuperci

Ingrediente: 300g de macaroane. 100g de salam. 4 linguri de ciuperci (din conserve). 3 linguri cu varf de unt. 2 linguri cu telemea rasa. piper. sare. patrunjel verde. Mod de preparare: Taiati salamul si ciupercile in felii subtiri mici, inabusiti ciupercile...
Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Ingrediente: 1 kg ciuperci sare 250-300 g maioneza 100-150 ml smantana groasa marar patrunjel Mod de preparare: Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite circa 30 minute in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o linguriþa rasa de sare,...
Twist de menta

Twist de menta

Ingrediente: frunze proaspete de menta 1/2 l.s. zahar 1/2 l.c. zeama de lamaie 1 v.d.c. coaja rasa de lamaie 125 g iaurt de lapte smantanit 1 cl lichior de menta verde 1 glob inghetata de menta sau de lamaie ...
Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Ingrediente: ceapa (2 buc.) patrunjel (1 legatura) oua (1 buc.) cartofi (600 gr.)  untdelemn (80 gr.) faina (1 lingura) lapte (1/2 pahar) apa sare oase de vaca (2-3 buc.). Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul...
Cocktail cu inghetata de vanilie si alune

Cocktail cu inghetata de vanilie si alune

Ingrediente: lapte (1 l) alune (100 g) inghetata de vanilie (400 g) votca (250 ml). Mod de preparare: Se fierbe laptele. Cand clocoteste, se pun alunele prajite, decojite si pisate in pilita. Se ia laptele de pe foc si se lasa...
Carnati prajiti

Carnati prajiti

Ingrediente: Carnati untdelemn sau grasime de porc. Mod de preparare: Carnatul proaspat sau afumat se pune intr-o cratita sau tigaie potrivita cu marimea lui (nu mai mare), in care se toarna apa fierbinte cat sa-l cuprinda. Se fierbe acoperit, la foc...
Inghetata din sucuri de fructe

Inghetata din sucuri de fructe

Ingrediente: 3 oua 200 g de zahar 200 g de frisca o lingurita zahar vanilat 300 ml suc de fructe (zmeura, coacaze, fragi) 15 ml de rom Mod de preparare: Bateti albusurile, adaugati treptat zaharul si o lingura de rom. ...
Salata de ciuperci

Salata de ciuperci

Timp de preparare: cca 1/2 ora. Cca 230 kcal/portie. Se serveste cu paine alba proaspata. Ingrediente: 600 g ciuperci (din conserva) 125 g branza topita 300 g frisca (nebatuta) sare piper negru macinat 4 l.s. ceapa verde taiata in inele 6 l.s....
Carne de porc, Vita, Vitel sau Miel la gratar

Carne de porc, Vita, Vitel sau Miel la gratar

Ingrediente: Muschi din carnea dorita untdelem sare. Mod de preparare: De la porc se intrebuinteaza pentru gratar tot muschiul de o parte si de alta a coloanei vertebrale, pana sus la ceafa; este carnea cea mai frageda, cu musculatura cea mai...
Gratin de cartofi la cuptor

Gratin de cartofi la cuptor

Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de oaie 250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi condimente (sare, piper, boia iute). Mod de preparare: Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu...
Inghetata cu caise

Inghetata cu caise

Ingrediente: 400 g de caise 200 g branza de vaci 180 g de zahar 200 g de frisca 1 paharel cu lichior vanilie sau zahar vanilat Mod de preparare: Spalati fructele, scoateti-le samburii si puneti-le la fiert cu apa cat sa...
Advertising

RECOMANDATE

Mineral Zeolit

Compozitie: Tuf zeolitic mineralizat cu 83% clinoptilolit, pulbere 400 microni, 600 mg/capsulă Administrare: 2 capsule de 2 ori pe zi, inainte cu jumatate de ora de...
Chitosan

Chitosan

Advertisment

ATLASUL LUMII