Dum, 25 august, 2019
Reţete culinare

Reţete culinare

Carte de bucate cu retete culinare romanesti si internationale.

Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore. Cca 1170 kcal/portie. Se recomanda sa se serveasca cu vin sec rosu. Ingrediente: 1 aluat frantuzesc conform retetei 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g...
Supa crema de praz

Supa crema de praz

Ingrediente: praz (4-5 fire) unt (80 gr.) faina (1 lingura) lapte (1 pahar) cascaval (100 gr.) sare morcov (2 buc.) pastarnac (1 buc.) ceapa (2 buc.) telina (1/2 buc.). Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in...
Cartofi Harz

Cartofi „Harz”

Ingrediente: cartofi rosii patrunjel sare boia ceapa (2) oua (4) Mod de preparare: Se face un piure de cartofi care se amesteca repede cu ceapa tocata fin, sarea, boiaua dulce. Intr-o tigaie cu untura topita se aseaza aceasta compozitie, in...
Budinca cu carne de vita

Budinca cu carne de vita

Ingrediente: ½ kg de carne de vita 2 cepe 2 oua ½ ceasca mare de lapte o lingura de ulei 6 catei de usturoi o lingura pasta de rosii ½ lingurita de faina o lingura cu varf de unt ...
Ochiuri romanesti cu smantana

Ochiuri romanesti cu smantana

Ingrediente: 4 oua 200 ml smantana 100 ml lapte o singura lingurita cu varf de faina sare piper unt cascaval ras sau telemea rasa. Mod de preparare: Faina se dilueaza cu laptele rece si smantana, se adauga un varf de lingurita...
Papanasi cu cartofi

Papanasi cu cartofi

Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri grasime 1 lingura unt Mod de preparare: Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron,...
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Ingrediente: 700-800 g cartofi 4 oua 200-300 ml smantana 50 g unt 30 g pesmet sare. Mod de preparare: Cartofii de marime mijlocie, bine spalati si necuratati de coaja, se fierb acoperit circa 30 min, in apa clocotita cat sa-i...
Carne de porc, Vita, Vitel sau Miel la gratar

Carne de porc, Vita, Vitel sau Miel la gratar

Ingrediente: Muschi din carnea dorita untdelem sare. Mod de preparare: De la porc se intrebuinteaza pentru gratar tot muschiul de o parte si de alta a coloanei vertebrale, pana sus la ceafa; este carnea cea mai frageda, cu musculatura cea mai...
Piure de cartofi

Piure de cartofi

Ingrediente: 1/2 Kg de cartofi 30 g unt 3-4 linguri de lapte sare. Mod de preparare: Cartofii, curatati de coaja, se fierb intregi sau taiati in jumatati in apa clocotita cu putina sare, circa 20 minute. Se incearca cu furculita;...
Pizza de legume colorata

Pizza de legume colorata

Timp de preparare: cca 3/4 ora. Cca 730 kcal/portie. Se serveste cu un pahar de chianti (vin). Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cate un ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli...
Legume cu smantana si oua fierte tari

Legume cu smantana si oua fierte tari

Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smantina 50 g unt 30 g pesmet. Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterand cu ouale fierte si taiate in feli rotunde....
Pizza Taietorului de Lemne

Pizza Taietorului de Lemne

Ingrediente: 1 aluat de paine conform retetei 2 linguri unt sau margarina 100 g slanina cu carne afumata 2 catei de usturoi sare 1 ceapa 1 conserva mica de rosii cojite 1 lingurita oregano piper macinat proaspat 1 praf...
Snitel Parizian

Snitel Parizian

Ingrediente: 2 snitele mai mari (sau cate sunt necesare) 2 felii subtiri de sunca slaba 2 felii de cascaval de 1/2 cm grosime faina ou sare pesmet untdelemn. Mod de preparare: Carnea de vitel (capac, pulpa) se taie in felii de...
Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca

Ingrediente: carne de vaca (1/2 kg) cepe (1-2) morcov (2) praz (1 fir) pastarnac (1) radacina de patrunjel (1) telina (1/2) cartofi (2) rosii (2) bulion (1/2 lingura) apa (2 l) sare patrunjel leustean zeama de varza (1/2 l) ...
Friptura de pui la cuptor

Friptura de pui la cuptor

Ingrediente: Un pui de 1 - 1 1/2 kg Mod de preparare: Daca se frige intreg, puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare, sosul se va arde. Pentru gust si aroma se aseaza in...
Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei

Ingrediente: dovlecel (3-4 buc.) ceapa (2 buc.) unt (80 gr.) faina (1 lingura) lapte (1 pahar) oua (2 buc.) sare apa (2+1/2 l) smantana (100-150 gr.) oase (2-3 buc.). Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg si se fierb bine...
Cartofi umpluti cu sos alb

Cartofi umpluti cu sos alb

Ingrediente: 4 cartofi mari (1 kg) din soiul "sapunari" 4 linguri cu varf branza de vaci, o felie de paine de 2 cm grosime 1 ou o lingura de unt sare Sosul: o lingura cu varf de faina o lingura...
Salata cu salam, sunca si cascaval

Salata cu salam, sunca si cascaval

Timp de preparare: cca 2+1/2 ora. Timp de odihna: cca 2 ore. Cca 520 kcal/portie. Se serveste cu paine cu seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 morcovi sare 500g cascaval 200g sunca fiarta taiata felii 100g salam, in felii subtiri 2 l.s. otet ...
Cartofi cu ciuperci

Cartofi cu ciuperci

Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3 linguri faina 1 ceasca smanaina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua verdeata cateva foi de ceapa verde pesmet sare piper Mod de preparare: Se fierb separat...
Escalop de vitel

Escalop de vitel

Ingrediente: 6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu varf de mustar 100 ml smantana 1/2 lingurita faina un varf de cutit de piper un varf de lingurita de sare. Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata in felii de...
Advertising

RECOMANDATE

Mineral Zeolit

Compozitie: Tuf zeolitic mineralizat cu 83% clinoptilolit, pulbere 400 microni, 600 mg/capsulă Administrare: 2 capsule de 2 ori pe zi, inainte cu jumatate de ora de...
Cafea verde

Cafea Verde

Chlorella

Chlorella

Advertisment

ATLASUL LUMII