Dum, 25 august, 2019
Reţete culinare

Reţete culinare

Carte de bucate cu retete culinare romanesti si internationale.

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Ingrediente: praz (4-5 fire) unt (80 gr.) faina (1 lingura) lapte (1 pahar) cascaval (100 gr.) sare morcov (2 buc.) pastarnac (1 buc.) ceapa (2 buc.) telina (1/2 buc.). Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in...
Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Ingrediente: ceapa (2 buc.) patrunjel (1 legatura) oua (1 buc.) cartofi (600 gr.)  untdelemn (80 gr.) faina (1 lingura) lapte (1/2 pahar) apa sare oase de vaca (2-3 buc.). Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul...
Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei

Ingrediente: dovlecel (3-4 buc.) ceapa (2 buc.) unt (80 gr.) faina (1 lingura) lapte (1 pahar) oua (2 buc.) sare apa (2+1/2 l) smantana (100-150 gr.) oase (2-3 buc.). Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg si se fierb bine...
Pizza Taietorului de Lemne

Pizza Taietorului de Lemne

Ingrediente: 1 aluat de paine conform retetei 2 linguri unt sau margarina 100 g slanina cu carne afumata 2 catei de usturoi sare 1 ceapa 1 conserva mica de rosii cojite 1 lingurita oregano piper macinat proaspat 1 praf...
Pizza Mamma Lucia

Pizza Mamma Lucia

Timp de preparare: cca 1+1/2 ore. Cca 950 kcal/portie. Se recomanda sa se serveasca cu salata asortata. Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 300 g carne tocata mixta 2 linguri ulei (de masline) 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 linguri pasta...
Pizza de legume colorata

Pizza de legume colorata

Timp de preparare: cca 3/4 ora. Cca 730 kcal/portie. Se serveste cu un pahar de chianti (vin). Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cate un ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli...
Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore. Cca 1170 kcal/portie. Se recomanda sa se serveasca cu vin sec rosu. Ingrediente: 1 aluat frantuzesc conform retetei 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g...
Inghetata cu caise

Inghetata cu caise

Ingrediente: 400 g de caise 200 g branza de vaci 180 g de zahar 200 g de frisca 1 paharel cu lichior vanilie sau zahar vanilat Mod de preparare: Spalati fructele, scoateti-le samburii si puneti-le la fiert cu apa cat sa...
Inghetata de alune cu ciocolata

Inghetata de alune cu ciocolata

Ingrediente: zahar tos (150g) oua (3) lapte (1/2l) alune (100g) ciocolata rasa (2 batoane). Mod de preparare: Ouale intregi, zaharul si laptele, puse intr-un vas, se bat cu telul 3 minute, dupa care se pune vasul la baia marina amestecand pana...
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Ingrediente: 350 g de smantana 5 oua 4 linguri cu varf de zahar pudra 100 g de ciocolata o lingurita de rom vanilie Mod de preparare: Frecati galbenusurile, cu zaharul. Cand acesta s-a topit, puneti smantana, adaugati ciocolata rasa si topita,...
Inghetata cu lamaie

Inghetata de lamaie

Ingrediente: 5 lamai mari 1 litru de apa 360 g de zahar. Mod de preparare: Intr-un vas curat, pregatiti un sirop obisnuit din apa si zahar. Dupa 10 minute de clocote mici, adaugati coaja de la lamiie taiata in bucati...
Inghetata de rom

Inghetata de rom

Ingrediente: oua (3) zahar pudra (160g) lapte nefiert (400g) rom (3 linguri) zahar vanilat (1 praf) Mod de preparare: Galbenusurile, zaharul si vanilia se freaca bine cu lingura de lemn timp de 5 minute. Se adauga laptele rece si vasul...
Inghetata de visine

Inghetata de visine

Ingrediente: visine (500g) lapte (750ml) zahar tos (300g). Mod de preparare: Visinele se spala, se curata de codite si samburi si se paseaza prin sita. Samburii curatati si zdrobiti in piulita se fierb impreuna cu laptele si zaharul 5-6 minute,...
Inghetata din sucuri de fructe

Inghetata din sucuri de fructe

Ingrediente: 3 oua 200 g de zahar 200 g de frisca o lingurita zahar vanilat 300 ml suc de fructe (zmeura, coacaze, fragi) 15 ml de rom Mod de preparare: Bateti albusurile, adaugati treptat zaharul si o lingura de rom. ...
Inghetatat vanilata

Inghetata vanilata

Ingrediente: 4 pahare cu lapte 2 pahare cu zahar 3 oua 2 plicuri cu zahar vanilat un varf de cutit de sare 2 pahare cu smantana Mod de preparare: Intr-un castron, bateti ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, pana cand constatati...

Cocktail Mai Tai

Ingrediente: gheata zdrobita 40 ml rom maro 20 ml curacao de portocale (lichior) 40 ml zeama de portocale 20 ml zeama de ananas 20 ml zeama de lamaie 1 felie limeta (lamaie) frunze de menta Mod de preparare: Se toarna gheata...
Cocktail Elixir

Cocktail Elixir

Ingrediente: 200 ml vin rosu 20 ml coniac 25 ml zahar pudra 50 ml vermut 5 ml suc lamaie 10 ml bitter Mod de preparare: Se amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamaie, zahar pudra, vermut si bitter. Servire: Se serveste...
Ghiveci de legume cu carne de vita

Ghiveci de legume cu carne de vita

Ingrediente: carne de vaca (500 g) ulei (2-3 linguri) cartofi (3) morcov (1) ardei gras (2) cepe (2) fasole uscata rosii (3-4) oua (1) smantana (1 pahar) sare piper patrunjel. Mod de preparare: Carnea se spala si se taie in...
Snitel vienez

Snitel vienez

Ingrediente: 1 kg carne de vitel grasime sare piper 5 felii lamaie faina ou pesmet Mod de preparare: Se taie carnea cruda in felii, se bate usor cu ciocanul, se presara pe ambele parti cu sare si piper, apoi se...
Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Ingrediente: 1 kg ciuperci sare 250-300 g maioneza 100-150 ml smantana groasa marar patrunjel Mod de preparare: Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite circa 30 minute in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o linguriþa rasa de sare,...
Advertising

RECOMANDATE

RQ Imuno

Compozitie: RQ Imuno 1: Echinacea (Echinaceea purpurea), radacina – 90 mg Ginseng siberian (Eleutherococcus senticocus), radacina – 90 mg Astragalus (Astragalus membranaceus), radacina – 90 mg ...
Siliciu Vegetal

Siliciu Vegetal

Advertisment

ATLASUL LUMII