sâm, 20 aprilie, 2019
Reţete culinare

Reţete culinare

Carte de bucate cu retete culinare romanesti si internationale.

Snitel Parizian

Snitel Parizian

Ingrediente: 2 snitele mai mari (sau cate sunt necesare) 2 felii subtiri de sunca slaba 2 felii de cascaval de 1/2 cm grosime faina ou sare pesmet untdelemn. Mod de preparare: Carnea de vitel (capac, pulpa) se taie in felii de...
Pizza Taietorului de Lemne

Pizza Taietorului de Lemne

Ingrediente: 1 aluat de paine conform retetei 2 linguri unt sau margarina 100 g slanina cu carne afumata 2 catei de usturoi sare 1 ceapa 1 conserva mica de rosii cojite 1 lingurita oregano piper macinat proaspat 1 praf...
Snitele cu ceapa

Snitele cu ceapa

Ingrediente: 300-400 g carne de porc, vitel, vaca sau ovine 300 g ceapa 100 ml untdelemn 100 ml suc de rosii 50-100 ml vin alb o foaie de dafin piper ienibahar boia sare 2-3 catei de usturoi. Mod de preparare: Carnea...
Cartofi cu branza

Cartofi cu branza

Ingrediente: cartofi (1 kg) ceapa (1) untura branza rasa (40 g) branza (4-5 felii). Mod de preparare: Cartofii curatati se spala, se rad, se sareaza si impreuna cu ceapa taiata pestisori se prajesc in untura incinsa. Cand sunt aproape patrunsi,...
Iahnie de cartofi

Iahnie de cartofi

Ingrediente: 800 gr cartofi 1 lingura grasime 1 ceapa 1 lingurita boia sare frunze de patrunjel verde cateva masline Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se spala intregi. Se taie fiecare cartof in patru bucati, care se...
Cartofi noi cu patrunjel verde

Cartofi noi cu patrunjel verde

Ingrediente: cartofi noi (1 kg) untura (1 lingura) sare patrunjel. Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa clocotita si sarata. Cand sunt gata se scurg si se rumenesc putin in untura incinsa impreuna cu patrunjelul. Servire: Se...
Pizza Capricciosa

Pizza Capricciosa

Timp de preparare: cca 1 + 1/4 ore. Cca. 910 kcal/portie. Ca bautura insotitoare se recomanda un pahar de "Chianti classico" (vin). Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 500g rosii coapte bine 250g sunca fiarta taiata felii 4 fileuri de sardele din...
Alimente interzise în regimul convalescenţilor după hepatită epidemică

Alimente interzise în regimul indicat convalescenţilor după hepatită epidemică

Afecţiuni ale ficatului. Ce nu am voie să mănânc? Carne: de porc grasă, de oaie, de miel (contraindicaţie relativă), gâscă, raţă, vânat, afumături, conserve, slănină, creier, rinichi, peşte gras. Grăsimi: toate, cu excepţia untului şi uleiului rafinat, în cantitate de maximum 40-50 gr...
Cartofi cu ceapa

Cartofi cu ceapa

Ingrediente: cartofi (1 kg) untdelemn (2 linguri) ceapa mica (1) sare. Mod de preparare: Cartofii fierti si curatati de coaja se taie in felii rotunde. Ceapa taiata marunt se caleste in untura dupa care se adauga cartofii impreuna cu sarea necesara. Servire: Se...
Cocktail Elixir

Cocktail Elixir

Ingrediente: 200 ml vin rosu 20 ml coniac 25 ml zahar pudra 50 ml vermut 5 ml suc lamaie 10 ml bitter Mod de preparare: Se amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamaie, zahar pudra, vermut si bitter. Servire: Se serveste...
Cartofi pai prajitii

Cartofi pai prajitii

Ingrediente: 1/2 kg cartofi 3-4 linguri de untdelemn. Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala cat sunt intregi si, apoi, se atie, pe lugime, in felii de 1/2 cm grosime. Feliile se suprapun si apoi, se taie,...
Cartofi cu ciuperci

Cartofi cu ciuperci

Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3 linguri faina 1 ceasca smanaina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua verdeata cateva foi de ceapa verde pesmet sare piper Mod de preparare: Se fierb separat...
Cartofi prajiti

Cartofi prajiti

Ingrediente: cartofi (1 kg) untura (200 g) sare. Mod de preparare: Cartofii curatati de coaja se sterg cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se aseaza intr-o tava emailata. Se prajesc in grasime, sarandu-i putin pentru a se...
Castraveciori murati

Castraveciori murati

Ingrediente: castraveti mici frunze de visin marar uscat ardei iute radacini de hrean otet sare boabe de mustar Mod de preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu...
Inghetata cu caise

Inghetata cu caise

Ingrediente: 400 g de caise 200 g branza de vaci 180 g de zahar 200 g de frisca 1 paharel cu lichior vanilie sau zahar vanilat Mod de preparare: Spalati fructele, scoateti-le samburii si puneti-le la fiert cu apa cat sa...
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci albe de padure sau de cultura 50 g unt 25 g faina 100 ml smantana o ceapa marar patrunjel piper sare. Mod de preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se...
Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca

Ingrediente: carne de vaca (1/2 kg) cepe (1-2) morcov (2) praz (1 fir) pastarnac (1) radacina de patrunjel (1) telina (1/2) cartofi (2) rosii (2) bulion (1/2 lingura) apa (2 l) sare patrunjel leustean zeama de varza (1/2 l) ...
Prăjitură cu fructe

Prăjitură cu fructe

Ingrediente: 6 ouă mari 100g unt 300g zahăr 250g făină un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de praf de copt 15ml rom un plic cu zahăr vanilat 3/4 kg fructe 50g pesmet 1/2 linguriţă scorţişoară sau 1...
Peste rasol

Peste rasol

Ingrediente: 1 kg peste morcov patrunjel telina cca. 100 g ceapa 10 boabe piper 2 cartofi de marime mijlocie foaie de dafin 2 linguri zeama de lamaie sau 200 ml vin alb sec (mai acrisor), sau 1-2 linguri otet ...
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra 3 linguri de ulei patrunjel verde sare si piper dupa gust 100 g miez de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine...
Advertising

RECOMANDATE

Aloe Ferox

Este un amestec de extracte din două specii de aloe: Aloe ferox (Aloe ferox) – un formidabil laxativ și tonic amar și Aloe vera...
Chitosan

Chitosan

Advertisment

ATLASUL LUMII