lun, 20 mai, 2019
Reţete culinare

Reţete culinare

Carte de bucate cu retete culinare romanesti si internationale.

Bautura de ardei

Bautura de ardei

Ingrediente: 1/4 ardei rosu 1/2 rosie mica 1/4 ceapa mica putin usturoi zdrobit 1 frunza de lamaita 2 l.s. suc natural de portocale 1/2 l.c. zahar 1/2 l.s. smantana dulce piper alb, sare 75 g iaurt amestecat 1,5% grasime partea superioara a unui ardei pentru ornat Mod de preparare: Se amesteca cu...
Baltimore Eggnog Cocktail

Baltimore Eggnog Cocktail

Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl rom 2 cl Madeira (vin dulce de Madeira) 12 cl lapte 1 galbenus 3 cuburi de gheata nucsoara rasa Mod de preparare: Se agita intr-un shaker coniac, rom, Madeira si galbenus, cu gheata si se...
Snitel Parizian

Snitel Parizian

Ingrediente: 2 snitele mai mari (sau cate sunt necesare) 2 felii subtiri de sunca slaba 2 felii de cascaval de 1/2 cm grosime faina ou sare pesmet untdelemn. Mod de preparare: Carnea de vitel (capac, pulpa) se taie in felii de...
Snitel in pesmet

Snitel in pesmet

Ingrediente: Carne de orice animal piper oua sare pesmet untdelemn lamaie masline patrunjel tocat unt. Mod de preparare: Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut (cu furculita), cu putina sare, si imediat...
Snitele cu ceapa

Snitele cu ceapa

Ingrediente: 300-400 g carne de porc, vitel, vaca sau ovine 300 g ceapa 100 ml untdelemn 100 ml suc de rosii 50-100 ml vin alb o foaie de dafin piper ienibahar boia sare 2-3 catei de usturoi. Mod de preparare: Carnea...
Peste rasol

Peste rasol

Ingrediente: 1 kg peste morcov patrunjel telina cca. 100 g ceapa 10 boabe piper 2 cartofi de marime mijlocie foaie de dafin 2 linguri zeama de lamaie sau 200 ml vin alb sec (mai acrisor), sau 1-2 linguri otet ...
Carne de porc, Vita, Vitel sau Miel la gratar

Carne de porc, Vita, Vitel sau Miel la gratar

Ingrediente: Muschi din carnea dorita untdelem sare. Mod de preparare: De la porc se intrebuinteaza pentru gratar tot muschiul de o parte si de alta a coloanei vertebrale, pana sus la ceafa; este carnea cea mai frageda, cu musculatura cea mai...
Friptura de pui la cuptor

Friptura de pui la cuptor

Ingrediente: Un pui de 1 - 1 1/2 kg Mod de preparare: Daca se frige intreg, puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare, sosul se va arde. Pentru gust si aroma se aseaza in...
Friptura de porc

Friptura de porc

Ingrediente: Carne de porc ulei sau untdelemn piper sare usturoi cimbru. Mod de preparare: Carnea de porc, avand fibrele impregnate cu grasime, se preteaza oricare parte pentru friptura. Carnea se taie in bucati nu prea groase, ca sa se patrunda mai...
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Ingrediente: Carne de miel piper boia dulce de ardei untdelemn sau untura de porc sare 3-4 catei de usturoi cartofi salata verde ceapa. Mod de preparare: Pentru friptura, partea cea mai buna este piciorul din spate pana la rinichi. Carnea, neudata...
Escalop de vitel

Escalop de vitel

Ingrediente: 6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu varf de mustar 100 ml smantana 1/2 lingurita faina un varf de cutit de piper un varf de lingurita de sare. Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata in felii de...
Drob de miel

Drob de miel

Ingrediente: Ficatul, plaminii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat) 150 g ceapa 100 g franzela 50-80 ml untdelemn 100 ml smantana (se poate si fara) 3-4 oua sare piper enibahar marar patrunjel tarhon. Mod...
Curcan umplut

Curcan umplut

Ingrediente: Un curcan de cca 2 kg (gata taiat) 100 g orez 50 g unt 3 oua 80 g ceapa piper patrunjel marar 1 kg castane sare ienibahar 50 ml rom pipota si ficatul a 2-3 pui Mod de preparare: Numai...
Carnati prajiti

Carnati prajiti

Ingrediente: Carnati untdelemn sau grasime de porc. Mod de preparare: Carnatul proaspat sau afumat se pune intr-o cratita sau tigaie potrivita cu marimea lui (nu mai mare), in care se toarna apa fierbinte cat sa-l cuprinda. Se fierbe acoperit, la foc...
Budinca cu crema de vaci

Budinca cu crema de vaci

Ingrediente: 500 g branza de vaci 1 ou 3 linguri smantana 3 linguri zahar 2 linguri gris 100 g stafide 1/2 praf de vanilie 1 pahar sirop de fructe 3 linguri unt. Mod de preparare: In brinza de vaci trecuta...
Budinca cu ciuperci

Budinca cu ciuperci

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 100 g unt margarina sau untdelemn 50 g ceapa marar patrunjel 1/2 lingurita de sare un varf de cutit piper 200 ml smantana 150 g franzela 300 ml lapte 50 g faina 4 oua mari...
Budinca cu carne de vita

Budinca cu carne de vita

Ingrediente: ½ kg de carne de vita 2 cepe 2 oua ½ ceasca mare de lapte o lingura de ulei 6 catei de usturoi o lingura pasta de rosii ½ lingurita de faina o lingura cu varf de unt ...
Lichior de cafea

Lichior de cafea

Ingrediente: 1 l alcool 250 g cafea macinata 1 kg zahar 1 l apa 1/2 l lapte nefiert 1 plic zahar vanilat. Mode de preparare: Alcoolul, cafeaua si vanilia se pun intr-o sticla de 4-5 l care se va astupa ermetic...
Ochiuri romanesti cu smantana

Ochiuri romanesti cu smantana

Ingrediente: 4 oua 200 ml smantana 100 ml lapte o singura lingurita cu varf de faina sare piper unt cascaval ras sau telemea rasa. Mod de preparare: Faina se dilueaza cu laptele rece si smantana, se adauga un varf de lingurita...
Legume cu smantana si oua fierte tari

Legume cu smantana si oua fierte tari

Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smantina 50 g unt 30 g pesmet. Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterand cu ouale fierte si taiate in feli rotunde....
Advertising

RECOMANDATE

Suc 100% natural de GRAVIOLA (88%) si TURMERIC (10%) si GHIMBIR...

fara conservanti sau excipienti de sinteza Compozitie: Vitamina C; Vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9); Minerale: calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu,...
Cafea verde

Cafea Verde

Alga Calcaroasa

Alga calcaroasa

Advertisment

ATLASUL LUMII