mar, 22 ianuarie, 2019
Reţete culinare

Reţete culinare

Carte de bucate cu retete culinare romanesti si internationale.

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Ingrediente: 500 g cartofi noi cat mai mici 50 g unt sau untdelemn marar patrunjel. Mod de preparare: Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire cu cutitul, se spala bine si...
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Ingrediente: 350 g de smantana 5 oua 4 linguri cu varf de zahar pudra 100 g de ciocolata o lingurita de rom vanilie Mod de preparare: Frecati galbenusurile, cu zaharul. Cand acesta s-a topit, puneti smantana, adaugati ciocolata rasa si topita,...
Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore. Cca 1170 kcal/portie. Se recomanda sa se serveasca cu vin sec rosu. Ingrediente: 1 aluat frantuzesc conform retetei 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g...
Peste cu cartofi si ceapa

Peste cu cartofi si ceapa

Ingrediente (pentru 750g de peste): 2 cepe 800 g cartofi 300 g rosii 1 lingura otet sau 1/2 lamiie 4 linguri unt sau 6 linguri ulei Mod de preparare: 1. Se curatata si se spala ceapa, apoi se taie in felii subtiri...
Drob de miel

Drob de miel

Ingrediente: Ficatul, plaminii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat) 150 g ceapa 100 g franzela 50-80 ml untdelemn 100 ml smantana (se poate si fara) 3-4 oua sare piper enibahar marar patrunjel tarhon. Mod...
Macaroane cu ciuperci

Macaroane cu ciuperci

Ingrediente: 300g de macaroane. 100g de salam. 4 linguri de ciuperci (din conserve). 3 linguri cu varf de unt. 2 linguri cu telemea rasa. piper. sare. patrunjel verde. Mod de preparare: Taiati salamul si ciupercile in felii subtiri mici, inabusiti ciupercile...
Budinca de cartofi cu sunca

Budinca de cartofi cu sunca

Ingrediente: 1 kg cartofi oua (2) unt (100 g) sau 1 dl de ulei sunca (250 g) 1 ceasca lapte sare Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie bucati si se fierb in putin apa (cat sa-i cuprinda)....
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci albe de padure sau de cultura 50 g unt 25 g faina 100 ml smantana o ceapa marar patrunjel piper sare. Mod de preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se...
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra 3 linguri de ulei patrunjel verde sare si piper dupa gust 100 g miez de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine...
Cocktail Blue Splash

Cocktail Blue Splash

Ingrediente: 2 cl gin 2 cl curacao albastru (lichior) 2 cl zeama de lamaie 1 cl vermut 1 sprit Angostura (dupa gust) sampanie 1 felie de portocala Mod de preparare: Toate ingredientele in afara de sampanie se amesteca bine intr-un pahar. Se umple paharul cu sampanie si se...
Cocktail Elixir

Cocktail Elixir

Ingrediente: 200 ml vin rosu 20 ml coniac 25 ml zahar pudra 50 ml vermut 5 ml suc lamaie 10 ml bitter Mod de preparare: Se amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamaie, zahar pudra, vermut si bitter. Servire: Se serveste...
Bautura de ardei

Bautura de ardei

Ingrediente: 1/4 ardei rosu 1/2 rosie mica 1/4 ceapa mica putin usturoi zdrobit 1 frunza de lamaita 2 l.s. suc natural de portocale 1/2 l.c. zahar 1/2 l.s. smantana dulce piper alb, sare 75 g iaurt amestecat 1,5% grasime partea superioara a unui ardei pentru ornat Mod de preparare: Se amesteca cu...
Inghetata de rom

Inghetata de rom

Ingrediente: oua (3) zahar pudra (160g) lapte nefiert (400g) rom (3 linguri) zahar vanilat (1 praf) Mod de preparare: Galbenusurile, zaharul si vanilia se freaca bine cu lingura de lemn timp de 5 minute. Se adauga laptele rece si vasul...
Inghetatat vanilata

Inghetata vanilata

Ingrediente: 4 pahare cu lapte 2 pahare cu zahar 3 oua 2 plicuri cu zahar vanilat un varf de cutit de sare 2 pahare cu smantana Mod de preparare: Intr-un castron, bateti ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, pana cand constatati...
4C Cocktail

4C Cocktail

Ingrediente: 2 cl coniac 1 cl Cointreau 1 cl Campari Champagne (sampanie) cca 6 linguri cu fructe preferate reci Mod de preparare: Se amesteca intr-un pahar coniac, Cointreau si Campari. Cateva fructe mai frumoase se pun deoparte, restul se toarna in...
Supa crema de praz

Supa crema de praz

Ingrediente: praz (4-5 fire) unt (80 gr.) faina (1 lingura) lapte (1 pahar) cascaval (100 gr.) sare morcov (2 buc.) pastarnac (1 buc.) ceapa (2 buc.) telina (1/2 buc.). Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in...
Legume cu smantana si oua fierte tari

Legume cu smantana si oua fierte tari

Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smantina 50 g unt 30 g pesmet. Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterand cu ouale fierte si taiate in feli rotunde....
Carne de porc, Vita, Vitel sau Miel la gratar

Carne de porc, Vita, Vitel sau Miel la gratar

Ingrediente: Muschi din carnea dorita untdelem sare. Mod de preparare: De la porc se intrebuinteaza pentru gratar tot muschiul de o parte si de alta a coloanei vertebrale, pana sus la ceafa; este carnea cea mai frageda, cu musculatura cea mai...
Snitele cu ceapa

Snitele cu ceapa

Ingrediente: 300-400 g carne de porc, vitel, vaca sau ovine 300 g ceapa 100 ml untdelemn 100 ml suc de rosii 50-100 ml vin alb o foaie de dafin piper ienibahar boia sare 2-3 catei de usturoi. Mod de preparare: Carnea...
Piure de cartofi

Piure de cartofi

Ingrediente: 1/2 Kg de cartofi 30 g unt 3-4 linguri de lapte sare. Mod de preparare: Cartofii, curatati de coaja, se fierb intregi sau taiati in jumatati in apa clocotita cu putina sare, circa 20 minute. Se incearca cu furculita;...
Advertising

RECOMANDATE

RQ Imuno

Compozitie: RQ Imuno 1: Echinacea (Echinaceea purpurea), radacina – 90 mg Ginseng siberian (Eleutherococcus senticocus), radacina – 90 mg Astragalus (Astragalus membranaceus), radacina – 90 mg ...
Astragalus extract

Astragalus extract

Aloe Ferox

Aloe Ferox

Advertisment

ATLASUL LUMII