lun, 20 mai, 2019
Reţete culinare

Reţete culinare

Carte de bucate cu retete culinare romanesti si internationale.

Cartofi cu ceapa

Cartofi cu ceapa

Ingrediente: cartofi (1 kg) untdelemn (2 linguri) ceapa mica (1) sare. Mod de preparare: Cartofii fierti si curatati de coaja se taie in felii rotunde. Ceapa taiata marunt se caleste in untura dupa care se adauga cartofii impreuna cu sarea necesara. Servire: Se...
Cartofi noi in coaja copti la microgal

Cartofi noi in coaja copti la microgal

Ingrediente: 1/2kg cartofi noi (sau in lipsa acestora, cartofi mici obisnuiti) 1/2lingurita unt putin mujdei de usturoi cateva fire de marar sare. Mod de preparare: Cartofii se spala si se aseaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, acoperim...
Alimente interzise în regimul convalescenţilor după hepatită epidemică

Alimente interzise în regimul indicat convalescenţilor după hepatită epidemică

Afecţiuni ale ficatului. Ce nu am voie să mănânc? Carne: de porc grasă, de oaie, de miel (contraindicaţie relativă), gâscă, raţă, vânat, afumături, conserve, slănină, creier, rinichi, peşte gras. Grăsimi: toate, cu excepţia untului şi uleiului rafinat, în cantitate de maximum 40-50 gr...
Carnati prajiti

Carnati prajiti

Ingrediente: Carnati untdelemn sau grasime de porc. Mod de preparare: Carnatul proaspat sau afumat se pune intr-o cratita sau tigaie potrivita cu marimea lui (nu mai mare), in care se toarna apa fierbinte cat sa-l cuprinda. Se fierbe acoperit, la foc...
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Ingrediente: 500 g cartofi noi cat mai mici 50 g unt sau untdelemn marar patrunjel. Mod de preparare: Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire cu cutitul, se spala bine si...
Cartofi umpluti cu sos alb

Cartofi umpluti cu sos alb

Ingrediente: 4 cartofi mari (1 kg) din soiul "sapunari" 4 linguri cu varf branza de vaci, o felie de paine de 2 cm grosime 1 ou o lingura de unt sare Sosul: o lingura cu varf de faina o lingura...
Snitel Parizian

Snitel Parizian

Ingrediente: 2 snitele mai mari (sau cate sunt necesare) 2 felii subtiri de sunca slaba 2 felii de cascaval de 1/2 cm grosime faina ou sare pesmet untdelemn. Mod de preparare: Carnea de vitel (capac, pulpa) se taie in felii de...
Tortillia

Tortillia

Ingrediente: 500 g de cartofi 200 ml de ulei 5 oua o ceapa mare sare, piper Mod de preparare: Taiati cartofii pai, tamponati-i cu un prosop curat si puneti-i la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit. ...
Cartofi noi cu patrunjel verde

Cartofi noi cu patrunjel verde

Ingrediente: cartofi noi (1 kg) untura (1 lingura) sare patrunjel. Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa clocotita si sarata. Cand sunt gata se scurg si se rumenesc putin in untura incinsa impreuna cu patrunjelul. Servire: Se...
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Ingrediente: 700-800 g cartofi 4 oua 200-300 ml smantana 50 g unt 30 g pesmet sare. Mod de preparare: Cartofii de marime mijlocie, bine spalati si necuratati de coaja, se fierb acoperit circa 30 min, in apa clocotita cat sa-i...
Inghetata de visine

Inghetata de visine

Ingrediente: visine (500g) lapte (750ml) zahar tos (300g). Mod de preparare: Visinele se spala, se curata de codite si samburi si se paseaza prin sita. Samburii curatati si zdrobiti in piulita se fierb impreuna cu laptele si zaharul 5-6 minute,...
Inghetata de rom

Inghetata de rom

Ingrediente: oua (3) zahar pudra (160g) lapte nefiert (400g) rom (3 linguri) zahar vanilat (1 praf) Mod de preparare: Galbenusurile, zaharul si vanilia se freaca bine cu lingura de lemn timp de 5 minute. Se adauga laptele rece si vasul...
Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Ingrediente: 1 kg ciuperci sare 250-300 g maioneza 100-150 ml smantana groasa marar patrunjel Mod de preparare: Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite circa 30 minute in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o linguriþa rasa de sare,...
Inghetata din sucuri de fructe

Inghetata din sucuri de fructe

Ingrediente: 3 oua 200 g de zahar 200 g de frisca o lingurita zahar vanilat 300 ml suc de fructe (zmeura, coacaze, fragi) 15 ml de rom Mod de preparare: Bateti albusurile, adaugati treptat zaharul si o lingura de rom. ...
Castraveciori murati

Castraveciori murati

Ingrediente: castraveti mici frunze de visin marar uscat ardei iute radacini de hrean otet sare boabe de mustar Mod de preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu...
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra 3 linguri de ulei patrunjel verde sare si piper dupa gust 100 g miez de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine...
Cartofi cu branza

Cartofi cu branza

Ingrediente: cartofi (1 kg) ceapa (1) untura branza rasa (40 g) branza (4-5 felii). Mod de preparare: Cartofii curatati se spala, se rad, se sareaza si impreuna cu ceapa taiata pestisori se prajesc in untura incinsa. Cand sunt aproape patrunsi,...
Cocktail de cafea

Cocktail de cafea

Cocktail de cafea (1 portie) Ingrediente: cafea (1 pahar). punch de vin (20 ml). coniac (20 ml). lapte praf (20 g). Mod de preparare: Se agita totul si se tine la rece. Vezi mai multe retete de Băuturi
Budinca cu carne de vita

Budinca cu carne de vita

Ingrediente: ½ kg de carne de vita 2 cepe 2 oua ½ ceasca mare de lapte o lingura de ulei 6 catei de usturoi o lingura pasta de rosii ½ lingurita de faina o lingura cu varf de unt ...
Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca

Ingrediente: carne de vaca (1/2 kg) cepe (1-2) morcov (2) praz (1 fir) pastarnac (1) radacina de patrunjel (1) telina (1/2) cartofi (2) rosii (2) bulion (1/2 lingura) apa (2 l) sare patrunjel leustean zeama de varza (1/2 l) ...
Advertising

RECOMANDATE

RQ Imuno

Compozitie: RQ Imuno 1: Echinacea (Echinaceea purpurea), radacina – 90 mg Ginseng siberian (Eleutherococcus senticocus), radacina – 90 mg Astragalus (Astragalus membranaceus), radacina – 90 mg ...
cartilaj de rechin

Cartilaj de rechin

Natural Stem

Natural Stem

Advertisment

ATLASUL LUMII