lun, 18 martie, 2019
Reţete culinare

Reţete culinare

Carte de bucate cu retete culinare romanesti si internationale.

Peste rasol

Peste rasol

Ingrediente: 1 kg peste morcov patrunjel telina cca. 100 g ceapa 10 boabe piper 2 cartofi de marime mijlocie foaie de dafin 2 linguri zeama de lamaie sau 200 ml vin alb sec (mai acrisor), sau 1-2 linguri otet ...
Budinca cu carne de vita

Budinca cu carne de vita

Ingrediente: ½ kg de carne de vita 2 cepe 2 oua ½ ceasca mare de lapte o lingura de ulei 6 catei de usturoi o lingura pasta de rosii ½ lingurita de faina o lingura cu varf de unt ...
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Ingrediente: Carne de miel piper boia dulce de ardei untdelemn sau untura de porc sare 3-4 catei de usturoi cartofi salata verde ceapa. Mod de preparare: Pentru friptura, partea cea mai buna este piciorul din spate pana la rinichi. Carnea, neudata...
Cartofi noi in coaja copti la microgal

Cartofi noi in coaja copti la microgal

Ingrediente: 1/2kg cartofi noi (sau in lipsa acestora, cartofi mici obisnuiti) 1/2lingurita unt putin mujdei de usturoi cateva fire de marar sare. Mod de preparare: Cartofii se spala si se aseaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, acoperim...
Inghetatat vanilata

Inghetata vanilata

Ingrediente: 4 pahare cu lapte 2 pahare cu zahar 3 oua 2 plicuri cu zahar vanilat un varf de cutit de sare 2 pahare cu smantana Mod de preparare: Intr-un castron, bateti ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, pana cand constatati...
Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore. Cca 1170 kcal/portie. Se recomanda sa se serveasca cu vin sec rosu. Ingrediente: 1 aluat frantuzesc conform retetei 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g...
Budinca de cartofi cu sunca

Budinca de cartofi cu sunca

Ingrediente: 1 kg cartofi oua (2) unt (100 g) sau 1 dl de ulei sunca (250 g) 1 ceasca lapte sare Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie bucati si se fierb in putin apa (cat sa-i cuprinda)....
Inghetata de visine

Inghetata de visine

Ingrediente: visine (500g) lapte (750ml) zahar tos (300g). Mod de preparare: Visinele se spala, se curata de codite si samburi si se paseaza prin sita. Samburii curatati si zdrobiti in piulita se fierb impreuna cu laptele si zaharul 5-6 minute,...
Pizza Taietorului de Lemne

Pizza Taietorului de Lemne

Ingrediente: 1 aluat de paine conform retetei 2 linguri unt sau margarina 100 g slanina cu carne afumata 2 catei de usturoi sare 1 ceapa 1 conserva mica de rosii cojite 1 lingurita oregano piper macinat proaspat 1 praf...
Sufleu de lamaie

Sufleu de lamaie

Ingrediente: 4 oua 3 linguri de faina 2 linguri bune cu unt netopit (margarina) 1 pahar mic cu lapte 2 linguri de zahar zeama si coaja rasa de la o lamiie sare Mod de preparare: Intr-un vas puneti la fiert, pe...
Baltimore Eggnog Cocktail

Baltimore Eggnog Cocktail

Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl rom 2 cl Madeira (vin dulce de Madeira) 12 cl lapte 1 galbenus 3 cuburi de gheata nucsoara rasa Mod de preparare: Se agita intr-un shaker coniac, rom, Madeira si galbenus, cu gheata si se...
Salata cu fructe si legume

Salata cu fructe si legume

Timp de preparare: cca 20 minute. Cca 110 kcal/portie. Se consuma cu bagheta proaspata. Ingrediente: 200 g varza alba 200 g morcovi 4 l.s. suc natural de portocale 4 l.s. otet de fructe 1/2 l.c. sare piper negru macinat putin zahar 2...
Cartofi gratinati

Cartofi gratinati

Ingrediente: 1 kg cartofi 5 oua rascoapte 100 g cascaval pesmet 3 linguri smantana 1-1/2 pahar lapte 1 ou crud sare Mod de preparare: Se fierb, se curata si se taie cartofii. Se curata ouale rascoapte reci si se taie in...
Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Ingrediente: ceapa (2 buc.) patrunjel (1 legatura) oua (1 buc.) cartofi (600 gr.)  untdelemn (80 gr.) faina (1 lingura) lapte (1/2 pahar) apa sare oase de vaca (2-3 buc.). Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul...
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Ingrediente: 700-800 g cartofi 4 oua 200-300 ml smantana 50 g unt 30 g pesmet sare. Mod de preparare: Cartofii de marime mijlocie, bine spalati si necuratati de coaja, se fierb acoperit circa 30 min, in apa clocotita cat sa-i...
Cocktail Elixir

Cocktail Elixir

Ingrediente: 200 ml vin rosu 20 ml coniac 25 ml zahar pudra 50 ml vermut 5 ml suc lamaie 10 ml bitter Mod de preparare: Se amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamaie, zahar pudra, vermut si bitter. Servire: Se serveste...
Pizza de legume colorata

Pizza de legume colorata

Timp de preparare: cca 3/4 ora. Cca 730 kcal/portie. Se serveste cu un pahar de chianti (vin). Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cate un ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli...
Inghetata din sucuri de fructe

Inghetata din sucuri de fructe

Ingrediente: 3 oua 200 g de zahar 200 g de frisca o lingurita zahar vanilat 300 ml suc de fructe (zmeura, coacaze, fragi) 15 ml de rom Mod de preparare: Bateti albusurile, adaugati treptat zaharul si o lingura de rom. ...
Friptura de porc

Friptura de porc

Ingrediente: Carne de porc ulei sau untdelemn piper sare usturoi cimbru. Mod de preparare: Carnea de porc, avand fibrele impregnate cu grasime, se preteaza oricare parte pentru friptura. Carnea se taie in bucati nu prea groase, ca sa se patrunda mai...
Friptura de pui la cuptor

Friptura de pui la cuptor

Ingrediente: Un pui de 1 - 1 1/2 kg Mod de preparare: Daca se frige intreg, puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare, sosul se va arde. Pentru gust si aroma se aseaza in...
Advertising

RECOMANDATE

Suc 100% natural de GRAVIOLA (Annona muricata)

fara conservanti sau excipienti de sinteza Compozitie: vitamina C; complexul de Vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B9); fibre; carbohidrati; zaharuri; colina; acid folic; ...
Zinc Natural

Zinc Natural

Anghinare + Maslin

Anghinare + Maslin

Advertisment

ATLASUL LUMII