lun, 18 martie, 2019
Reţete culinare

Reţete culinare

Carte de bucate cu retete culinare romanesti si internationale.

Ochiuri romanesti cu smantana

Ochiuri romanesti cu smantana

Ingrediente: 4 oua 200 ml smantana 100 ml lapte o singura lingurita cu varf de faina sare piper unt cascaval ras sau telemea rasa. Mod de preparare: Faina se dilueaza cu laptele rece si smantana, se adauga un varf de lingurita...
Lichior de cafea

Lichior de cafea

Ingrediente: 1 l alcool 250 g cafea macinata 1 kg zahar 1 l apa 1/2 l lapte nefiert 1 plic zahar vanilat. Mode de preparare: Alcoolul, cafeaua si vanilia se pun intr-o sticla de 4-5 l care se va astupa ermetic...
Friptura de pui la cuptor

Friptura de pui la cuptor

Ingrediente: Un pui de 1 - 1 1/2 kg Mod de preparare: Daca se frige intreg, puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare, sosul se va arde. Pentru gust si aroma se aseaza in...
Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore. Cca 1170 kcal/portie. Se recomanda sa se serveasca cu vin sec rosu. Ingrediente: 1 aluat frantuzesc conform retetei 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g...
Tortillia

Tortillia

Ingrediente: 500 g de cartofi 200 ml de ulei 5 oua o ceapa mare sare, piper Mod de preparare: Taiati cartofii pai, tamponati-i cu un prosop curat si puneti-i la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit. ...
Ghiveci de legume cu carne de vita

Ghiveci de legume cu carne de vita

Ingrediente: carne de vaca (500 g) ulei (2-3 linguri) cartofi (3) morcov (1) ardei gras (2) cepe (2) fasole uscata rosii (3-4) oua (1) smantana (1 pahar) sare piper patrunjel. Mod de preparare: Carnea se spala si se taie in...
Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Ingrediente: 1 kg ciuperci sare 250-300 g maioneza 100-150 ml smantana groasa marar patrunjel Mod de preparare: Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite circa 30 minute in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o linguriþa rasa de sare,...
Budinca cu ciuperci

Budinca cu ciuperci

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 100 g unt margarina sau untdelemn 50 g ceapa marar patrunjel 1/2 lingurita de sare un varf de cutit piper 200 ml smantana 150 g franzela 300 ml lapte 50 g faina 4 oua mari...
Baltimore Eggnog Cocktail

Baltimore Eggnog Cocktail

Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl rom 2 cl Madeira (vin dulce de Madeira) 12 cl lapte 1 galbenus 3 cuburi de gheata nucsoara rasa Mod de preparare: Se agita intr-un shaker coniac, rom, Madeira si galbenus, cu gheata si se...
Cocktail Blue Splash

Cocktail Blue Splash

Ingrediente: 2 cl gin 2 cl curacao albastru (lichior) 2 cl zeama de lamaie 1 cl vermut 1 sprit Angostura (dupa gust) sampanie 1 felie de portocala Mod de preparare: Toate ingredientele in afara de sampanie se amesteca bine intr-un pahar. Se umple paharul cu sampanie si se...
Cartofi noi in coaja copti la microgal

Cartofi noi in coaja copti la microgal

Ingrediente: 1/2kg cartofi noi (sau in lipsa acestora, cartofi mici obisnuiti) 1/2lingurita unt putin mujdei de usturoi cateva fire de marar sare. Mod de preparare: Cartofii se spala si se aseaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, acoperim...
Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Ingrediente: ceapa (2 buc.) patrunjel (1 legatura) oua (1 buc.) cartofi (600 gr.)  untdelemn (80 gr.) faina (1 lingura) lapte (1/2 pahar) apa sare oase de vaca (2-3 buc.). Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul...
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Ingrediente: 350 g de smantana 5 oua 4 linguri cu varf de zahar pudra 100 g de ciocolata o lingurita de rom vanilie Mod de preparare: Frecati galbenusurile, cu zaharul. Cand acesta s-a topit, puneti smantana, adaugati ciocolata rasa si topita,...
Cartofi gratinati

Cartofi gratinati

Ingrediente: 1 kg cartofi 5 oua rascoapte 100 g cascaval pesmet 3 linguri smantana 1-1/2 pahar lapte 1 ou crud sare Mod de preparare: Se fierb, se curata si se taie cartofii. Se curata ouale rascoapte reci si se taie in...

Cocktail Mai Tai

Ingrediente: gheata zdrobita 40 ml rom maro 20 ml curacao de portocale (lichior) 40 ml zeama de portocale 20 ml zeama de ananas 20 ml zeama de lamaie 1 felie limeta (lamaie) frunze de menta Mod de preparare: Se toarna gheata...
Salata cu salam, sunca si cascaval

Salata cu salam, sunca si cascaval

Timp de preparare: cca 2+1/2 ora. Timp de odihna: cca 2 ore. Cca 520 kcal/portie. Se serveste cu paine cu seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 morcovi sare 500g cascaval 200g sunca fiarta taiata felii 100g salam, in felii subtiri 2 l.s. otet ...
Piure de cartofi

Piure de cartofi

Ingrediente: 1/2 Kg de cartofi 30 g unt 3-4 linguri de lapte sare. Mod de preparare: Cartofii, curatati de coaja, se fierb intregi sau taiati in jumatati in apa clocotita cu putina sare, circa 20 minute. Se incearca cu furculita;...
Cocktail de portocale

Cocktail de portocale

Ingrediente: 40 g suc de portocale 60 g coniac 10 g zahar pudra 5 g bitter Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocala cu zahar pudra, coniac si bitter. Se da le rece. Servire: Se serveste cu cuburi de gheata in pahar. Vezi...
Cartofi Harz

Cartofi „Harz”

Ingrediente: cartofi rosii patrunjel sare boia ceapa (2) oua (4) Mod de preparare: Se face un piure de cartofi care se amesteca repede cu ceapa tocata fin, sarea, boiaua dulce. Intr-o tigaie cu untura topita se aseaza aceasta compozitie, in...
Papanasi cu cartofi

Papanasi cu cartofi

Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri grasime 1 lingura unt Mod de preparare: Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron,...
Advertising

RECOMANDATE

Zinc Natural

Zincul extras din drojdia de bere este, în momentul de față, cea mai activă și cea mai bine tolerată formă de zinc. Este un...
Advertisment

ATLASUL LUMII