mar, 22 ianuarie, 2019
Reţete culinare

Reţete culinare

Carte de bucate cu retete culinare romanesti si internationale.

Ochiuri romanesti cu smantana

Ochiuri romanesti cu smantana

Ingrediente: 4 oua 200 ml smantana 100 ml lapte o singura lingurita cu varf de faina sare piper unt cascaval ras sau telemea rasa. Mod de preparare: Faina se dilueaza cu laptele rece si smantana, se adauga un varf de lingurita...
Lichior de cafea

Lichior de cafea

Ingrediente: 1 l alcool 250 g cafea macinata 1 kg zahar 1 l apa 1/2 l lapte nefiert 1 plic zahar vanilat. Mode de preparare: Alcoolul, cafeaua si vanilia se pun intr-o sticla de 4-5 l care se va astupa ermetic...
Friptura de pui la cuptor

Friptura de pui la cuptor

Ingrediente: Un pui de 1 - 1 1/2 kg Mod de preparare: Daca se frige intreg, puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare, sosul se va arde. Pentru gust si aroma se aseaza in...
Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore. Cca 1170 kcal/portie. Se recomanda sa se serveasca cu vin sec rosu. Ingrediente: 1 aluat frantuzesc conform retetei 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g...
Tortillia

Tortillia

Ingrediente: 500 g de cartofi 200 ml de ulei 5 oua o ceapa mare sare, piper Mod de preparare: Taiati cartofii pai, tamponati-i cu un prosop curat si puneti-i la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit. ...
Ghiveci de legume cu carne de vita

Ghiveci de legume cu carne de vita

Ingrediente: carne de vaca (500 g) ulei (2-3 linguri) cartofi (3) morcov (1) ardei gras (2) cepe (2) fasole uscata rosii (3-4) oua (1) smantana (1 pahar) sare piper patrunjel. Mod de preparare: Carnea se spala si se taie in...
Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Ingrediente: 1 kg ciuperci sare 250-300 g maioneza 100-150 ml smantana groasa marar patrunjel Mod de preparare: Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite circa 30 minute in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o linguriþa rasa de sare,...
Budinca cu ciuperci

Budinca cu ciuperci

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 100 g unt margarina sau untdelemn 50 g ceapa marar patrunjel 1/2 lingurita de sare un varf de cutit piper 200 ml smantana 150 g franzela 300 ml lapte 50 g faina 4 oua mari...
Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Ingrediente: ceapa (2 buc.) patrunjel (1 legatura) oua (1 buc.) cartofi (600 gr.)  untdelemn (80 gr.) faina (1 lingura) lapte (1/2 pahar) apa sare oase de vaca (2-3 buc.). Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul...
Baltimore Eggnog Cocktail

Baltimore Eggnog Cocktail

Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl rom 2 cl Madeira (vin dulce de Madeira) 12 cl lapte 1 galbenus 3 cuburi de gheata nucsoara rasa Mod de preparare: Se agita intr-un shaker coniac, rom, Madeira si galbenus, cu gheata si se...
Cocktail Blue Splash

Cocktail Blue Splash

Ingrediente: 2 cl gin 2 cl curacao albastru (lichior) 2 cl zeama de lamaie 1 cl vermut 1 sprit Angostura (dupa gust) sampanie 1 felie de portocala Mod de preparare: Toate ingredientele in afara de sampanie se amesteca bine intr-un pahar. Se umple paharul cu sampanie si se...
Cartofi noi in coaja copti la microgal

Cartofi noi in coaja copti la microgal

Ingrediente: 1/2kg cartofi noi (sau in lipsa acestora, cartofi mici obisnuiti) 1/2lingurita unt putin mujdei de usturoi cateva fire de marar sare. Mod de preparare: Cartofii se spala si se aseaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, acoperim...
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Ingrediente: 350 g de smantana 5 oua 4 linguri cu varf de zahar pudra 100 g de ciocolata o lingurita de rom vanilie Mod de preparare: Frecati galbenusurile, cu zaharul. Cand acesta s-a topit, puneti smantana, adaugati ciocolata rasa si topita,...
Salata cu salam, sunca si cascaval

Salata cu salam, sunca si cascaval

Timp de preparare: cca 2+1/2 ora. Timp de odihna: cca 2 ore. Cca 520 kcal/portie. Se serveste cu paine cu seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 morcovi sare 500g cascaval 200g sunca fiarta taiata felii 100g salam, in felii subtiri 2 l.s. otet ...

Cocktail Mai Tai

Ingrediente: gheata zdrobita 40 ml rom maro 20 ml curacao de portocale (lichior) 40 ml zeama de portocale 20 ml zeama de ananas 20 ml zeama de lamaie 1 felie limeta (lamaie) frunze de menta Mod de preparare: Se toarna gheata...
Cartofi gratinati

Cartofi gratinati

Ingrediente: 1 kg cartofi 5 oua rascoapte 100 g cascaval pesmet 3 linguri smantana 1-1/2 pahar lapte 1 ou crud sare Mod de preparare: Se fierb, se curata si se taie cartofii. Se curata ouale rascoapte reci si se taie in...
Piure de cartofi

Piure de cartofi

Ingrediente: 1/2 Kg de cartofi 30 g unt 3-4 linguri de lapte sare. Mod de preparare: Cartofii, curatati de coaja, se fierb intregi sau taiati in jumatati in apa clocotita cu putina sare, circa 20 minute. Se incearca cu furculita;...
Cocktail de portocale

Cocktail de portocale

Ingrediente: 40 g suc de portocale 60 g coniac 10 g zahar pudra 5 g bitter Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocala cu zahar pudra, coniac si bitter. Se da le rece. Servire: Se serveste cu cuburi de gheata in pahar. Vezi...
Snitele cu ceapa

Snitele cu ceapa

Ingrediente: 300-400 g carne de porc, vitel, vaca sau ovine 300 g ceapa 100 ml untdelemn 100 ml suc de rosii 50-100 ml vin alb o foaie de dafin piper ienibahar boia sare 2-3 catei de usturoi. Mod de preparare: Carnea...
Papanasi cu cartofi

Papanasi cu cartofi

Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri grasime 1 lingura unt Mod de preparare: Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron,...
Advertising

RECOMANDATE

Sucul Aloe Vera Essence

(Aloe Barbadensis Miller) 99,55% Compozitie: 18 aminoacizi din care esentiali 7 necesari organismului: valina, leucina, izoleucina, fenilalanina, metionina, lisina, threonine; Vitamine: A, B1, B2, B6, B12, C si...
Mineral Zeolit

Mineral Zeolit

Advertisment

ATLASUL LUMII