joi, 17 august, 2017
Reţete culinare

Reţete culinare

Carte de bucate cu retete culinare romanesti si internationale.

Tortillia

Tortillia

Ingrediente: 500 g de cartofi 200 ml de ulei 5 oua o ceapa mare sare, piper Mod de preparare: Taiati cartofii pai, tamponati-i cu un prosop curat si puneti-i la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit. ...
Piure de cartofi

Piure de cartofi

Ingrediente: 1/2 Kg de cartofi 30 g unt 3-4 linguri de lapte sare. Mod de preparare: Cartofii, curatati de coaja, se fierb intregi sau taiati in jumatati in apa clocotita cu putina sare, circa 20 minute. Se incearca cu furculita;...
Papanasi cu cartofi

Papanasi cu cartofi

Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri grasime 1 lingura unt Mod de preparare: Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron,...
Iahnie de cartofi

Iahnie de cartofi

Ingrediente: 800 gr cartofi 1 lingura grasime 1 ceapa 1 lingurita boia sare frunze de patrunjel verde cateva masline Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se spala intregi. Se taie fiecare cartof in patru bucati, care se...
Gratin de cartofi la cuptor

Gratin de cartofi la cuptor

Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de oaie 250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi condimente (sare, piper, boia iute). Mod de preparare: Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu...
Cartofi umpluti cu sos alb

Cartofi umpluti cu sos alb

Ingrediente: 4 cartofi mari (1 kg) din soiul "sapunari" 4 linguri cu varf branza de vaci, o felie de paine de 2 cm grosime 1 ou o lingura de unt sare Sosul: o lingura cu varf de faina o lingura...
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra 3 linguri de ulei patrunjel verde sare si piper dupa gust 100 g miez de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine...
Cartofi prajiti

Cartofi prajiti

Ingrediente: cartofi (1 kg) untura (200 g) sare. Mod de preparare: Cartofii curatati de coaja se sterg cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se aseaza intr-o tava emailata. Se prajesc in grasime, sarandu-i putin pentru a se...
Cartofi pai prajitii

Cartofi pai prajitii

Ingrediente: 1/2 kg cartofi 3-4 linguri de untdelemn. Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala cat sunt intregi si, apoi, se atie, pe lugime, in felii de 1/2 cm grosime. Feliile se suprapun si apoi, se taie,...
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Ingrediente: 500 g cartofi noi cat mai mici 50 g unt sau untdelemn marar patrunjel. Mod de preparare: Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire cu cutitul, se spala bine si...
Cartofi Harz

Cartofi „Harz”

Ingrediente: cartofi rosii patrunjel sare boia ceapa (2) oua (4) Mod de preparare: Se face un piure de cartofi care se amesteca repede cu ceapa tocata fin, sarea, boiaua dulce. Intr-o tigaie cu untura topita se aseaza aceasta compozitie, in...
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Ingrediente: 700-800 g cartofi 4 oua 200-300 ml smantana 50 g unt 30 g pesmet sare. Mod de preparare: Cartofii de marime mijlocie, bine spalati si necuratati de coaja, se fierb acoperit circa 30 min, in apa clocotita cat sa-i...
Cartofi noi cu patrunjel verde

Cartofi noi cu patrunjel verde

Ingrediente: cartofi noi (1 kg) untura (1 lingura) sare patrunjel. Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa clocotita si sarata. Cand sunt gata se scurg si se rumenesc putin in untura incinsa impreuna cu patrunjelul. Servire: Se...
Cartofi cu oua si smantana

Cartofi cu oua si smantana

Ingrediente: cartofi (800 g) unt (100 g) smantana (1 ceasca mare) oua (3) sare. Mod de preparare: Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii si se pun intr-un vas rezistent la caldura, impreuna cu untul taiat bucati si...
Cartofi cu ciuperci

Cartofi cu ciuperci

Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3 linguri faina 1 ceasca smanaina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua verdeata cateva foi de ceapa verde pesmet sare piper Mod de preparare: Se fierb separat...
Cartofi cu ceapa

Cartofi cu ceapa

Ingrediente: cartofi (1 kg) untdelemn (2 linguri) ceapa mica (1) sare. Mod de preparare: Cartofii fierti si curatati de coaja se taie in felii rotunde. Ceapa taiata marunt se caleste in untura dupa care se adauga cartofii impreuna cu sarea necesara. Servire: Se...
Cartofi cu branza

Cartofi cu branza

Ingrediente: cartofi (1 kg) ceapa (1) untura branza rasa (40 g) branza (4-5 felii). Mod de preparare: Cartofii curatati se spala, se rad, se sareaza si impreuna cu ceapa taiata pestisori se prajesc in untura incinsa. Cand sunt aproape patrunsi,...
Cartofi noi in coaja copti la microgal

Cartofi noi in coaja copti la microgal

Ingrediente: 1/2kg cartofi noi (sau in lipsa acestora, cartofi mici obisnuiti) 1/2lingurita unt putin mujdei de usturoi cateva fire de marar sare. Mod de preparare: Cartofii se spala si se aseaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, acoperim...
4C Cocktail

4C Cocktail

Ingrediente: 2 cl coniac 1 cl Cointreau 1 cl Campari Champagne (sampanie) cca 6 linguri cu fructe preferate reci Mod de preparare: Se amesteca intr-un pahar coniac, Cointreau si Campari. Cateva fructe mai frumoase se pun deoparte, restul se toarna in...
Cocktail Blue Splash

Cocktail Blue Splash

Ingrediente: 2 cl gin 2 cl curacao albastru (lichior) 2 cl zeama de lamaie 1 cl vermut 1 sprit Angostura (dupa gust) sampanie 1 felie de portocala Mod de preparare: Toate ingredientele in afara de sampanie se amesteca bine intr-un pahar. Se umple paharul cu sampanie si se...
Advertising

RECOMANDATE

Zinc Natural

Zincul extras din drojdia de bere este, în momentul de față, cea mai activă și cea mai bine tolerată formă de zinc. Este un...
RQ DETOX

RQ DETOX

Advertisment

ATLASUL LUMII