Ingrediente:

  • 6 ouă mari
  • 100g unt
  • 300g zahăr
  • 250g făină
  • un vârf de linguriţă de sare
  • o linguriţă de praf de copt
  • 15ml rom
  • un plic cu zahăr vanilat
  • 3/4 kg fructe
  • 50g pesmet
  • 1/2 linguriţă scorţişoară sau 1 plic de zahăr vanilat

Mod de preparare:

Fructele se pregatesc şi se amestecă cu pesmetul şi scorţişoara sau vanilia. Se tapetează cu margarină solidă şi făină tava. Albuşurile se bat spuma tare, se adaugă zahărul tos, zahărul vanilat şi romul şi se bat în continuare până se întăresc.
Se pun gălbenuşurile şi untul topit, dar rece, amestecându-se puţin cu telul, de 4-5 ori, apoi se adaugă toată făina, împreună cu praful de copt şi sarea şi se amestecă uşor cu telul. Compoziţia se deşartă în tavă, se nivelează şi deasupra ei se presară fructele, fără zahăr. Tava se introduce în cuptorul încălzit dinainte, unde se lasă la foc mijlociu, 30-40 min. Nu se deschide cuptorul 20 min; dupa aceea, tava se poate întoarce dacă cuptorul nu coace uniform. Prajitura se lasă să se răcească în tavă, apoi se pudrează cu zahar şi se taie în bucăţi.Prăjitură cu fructe

Vezi mai multe retete de Prăjituri

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ