Praga este un oras paradoxal care va fi pe placul tuturor turistilor, amatori de arhitectura,  natura sau explorare. Praga dispune de un patrimoniu arhitectural unic, de neegalat in Europa. Si-a castigat reputatia de muzeu in aer liber. Praga, supranumit orasul celor 100 de clopotnite este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Clasat in patrimoniul mondial Unesco, capitala Cehiei este un oras magic.

Coform Guiness Records, Castelul Praga este cel mai mare castel medieval din lume. Se impune o plimbare prin superbele gradini ale palatului si vizitarea muzeelor din imprejurimi. O imersiune frumoasa in istoria Cehiei, de la epoca regilor si imparatilor la cea a presedintilor cehi. Cartierul Mala Strana, vizibil din castelul Praga este unul din cele mai frumoase cartiere din Praga. Constituit din stradute sinuoase, biserici baroce si gradini frumoase, acest cartier este complet diferit de Vechiul Oras. In apropiere se afla Biserica Fecioarei Victorioase si statuia Pruncului de Praga. Cunoscuta in lumea intreaga, se spune despre aceasta statuie ca ar avea proprietati miraculoase si ca indeplineste orice dorinta. An de an, mii de crestini vin sa ii ceara ceva sau sa ii multumeasca pentru ceva.

Ce poate fi mai romantic decat admirarea unui apus de soare pe podul Carol cu impozantele sale turnuri gotice? Dupa acest spectacol sublim vei intelege mai bine fascinatia exercitata de acest pod asupra unui numar mare de pictori de-a lungul secolelor.

Ceasul astronomic din Praga. Din ora in ora, pana la orele 21:00, ceasul astronomic situat in hotelul orasului este teatrul unui spectacol captivant: cei 12 apostoli defileaza deasupra cadranului superior care serveste la citirea orei si afiseaza pozitia Soarelui si Lunii. Cadranul inferior afiseaza numele sfantului care se sarbatoreste in ziua respectiva si semnele astrologice.

Casa municipala din Praga este una din cele mai frumoase cladiri in stil art nouveau din lume. Asculta un concert de muzica clasica in sala Smetana al carui acoperis este o adevarata bijuterie art nouveau.

Piata Wenceslas este adesea comparata cu Champs Elysées si masoara 750 de metri lungime. Este extrem de animata datorita numeroaselor restaurante adapostite, cafenele si magazine.

Citeste: Insulele Bahamas, un adevarat rai pe pamant

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ