Portugalia este o tara fascinanta datorita diverstitatii sale si constituie o destinatie turistica excelenta. O tara atlantica, moderna, eleganta, plina de viata, impregnata cu aroma vinului de Porto, una din cele mai vechi natiuni europene existente. Situarea in vestul Peninsulei Iberice precum si vasta deschidere spre Oceanul Atlantic ii ofera Portugaliei ocazia explorarilor maritime, pe vremuri fiind tara exploratorilor renumiti, pescarilor si navigatorilor.

Tavira, un oras estival traditional

Tavira este o statiune fermecatoare situata la est de Algarve. Tavira a stiut sa isi pastreze traditiile si mostenirea intacte, fara sa se lase afectata de turismul de masa. Strazile din centrul orasului adapostesc numeroase cafenele si restaurante. Tavira este un oras accesibil cu usurinta de pe aeroportul din Faro.

Coimbra, un oras universitar

Orasul Coimbra adaposteste cea mai veche universitate din tara si se remarca printr-un melanj placut de traditii istorice si energie juvenila insuflata de numerosii studenti din oras. Coimbra este un oras ce se poate vizita intr-o singura zi.

Sesimbra, o statiune estivala frumoasa

Sesimbra este un oras frumos situat in partea de sud a Portugaliei. O statiune extrem de populara in randul portughezilor, aglomerata pe timp de vara.

Lisabona, un oras dinamic

Lisabona este un oras dinamic si animat, linistit si calm totodata. Un amestec fermecator de traditie si modernitate in care progresul a fost facut respectand mostenirea istorica a orasului. Orasul este un mozaic de cartiere diferite, fiecare cu propriul sau stil, fiecare mandru de istoria si arhitectura sa.

Porto, un oras splendid

Porto este un oras fascinant in partea de nord a Portugaliei devenit celebru datorita bauturii omonime care a influentat puternic istoria acestui oras pitoresc. Vinul de Porto este realizat si in ziua de azi dupa metode traditionale si stocat in pivnitele situate de-a lungul malului raului Duoro.

Lagos este cea mai frumoasa statiune de pe coasta Algarve. Un amestec fascinant de traditie si modernitate. Lagos a stiut sa isi pastreze intacte traditiile adaptandu-se in acelasi timp ritmului trepidant al vietii moderne, fara sa faca concesii.

Citeste: Spania, o tara unica

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ