Timp de preparare: cca 1 + 1/4 ore.
Cca. 910 kcal/portie.
Ca bautura insotitoare se recomanda un pahar de „Chianti classico” (vin).

Ingrediente:

  • 1 aluat dospit conform retetei
  • 500g rosii coapte bine
  • 250g sunca fiarta taiata felii
  • 4 fileuri de sardele din conserva
  • 8 anghinare (miezul) conservate in ulei
  • 4 linguri ulei (de masline)
  • 150g masline negre
  • putina sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei (de masline) pentru a unge tava

Mod de preparare:

1. Se prepara aluatul conform retetei. Se oparesc rosiile in apa fiarta, se
racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul. Sunca se
taie in fasii de latimea degetului.
2. Sardelele se taie in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se
incalzeste cuptorul la 220°C si se unge o tava cu ulei.
3. Aluatul se pune pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in
tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu
o furculita.
4. Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile
de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la
cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.

Vezi mai multe retete de Pizza

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ