Ingrediente:

  • 1/2 Kg de cartofi
  • 30 g unt
  • 3-4 linguri de lapte
  • sare.

Mod de preparare:

  1. Cartofii, curatati de coaja, se fierb intregi sau taiati in jumatati in apa clocotita cu putina sare, circa 20 minute. Se incearca cu furculita; daca aceasta intra cu usurinta in ei, inesamna ca sunt fierti.
  2. Se scurg de apa si, cand sunt fierbinti, se zdrobesc bine cu stivitorul de cartofi
    sau cu furculita, apoi se adauga untul si laptele si se bat bine cu furculita
    pana cand se albesc si devin spumosi.
  3. Se pune sare dupa gust si se servesc imediat. La piureul de cartofi se pot adauga pentru diversificare, putina conopida, dovlecel sau telina, fierte separat si bine scurse.
  4. Se zdrobesc impreuna cu cartofii si apoi se bat cu untul si laptele pana cand devin spumosi.
  5. Se sareaza dupa gust si se servesc imediat. La piureul ramas de pe o zi pe alta
    care-si schimba putin gustul se poate adauga o lingurita cu ceapa rasa care a
    fost calita, un minut, cu o lingura de untdelemn. Se incalzesc impreuna si apoi
    se servesc.

Vezi mai multe retete cu Cartofi

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ