Ingrediente (pentru 750g de peste):

  • 2 cepe
  • 800 g cartofi
  • 300 g rosii
  • 1 lingura otet sau 1/2 lamiie
  • 4 linguri unt sau 6 linguri ulei

Mod de preparare:

1. Se curatata si se spala ceapa, apoi se taie in felii subtiri si se prajeste usor cu unt.
2. In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau palamida) pregatite din
timp si sarate
3. Se acopera cu felioare de rosii
4. Se adauga 3-4 linguri de apa, peste rosii se presara sare si piper, iar in jurul bucatilor de peste se aseaza rondele de cartofi prajiti.
5. Pe deasupra se toarna unt sau ulei, cratita se acopera cu capac si se da la cuptor pentru 20-30 minute. In acelasi fel se poate prepara calcanul, stiuca, tiparul

Servire:

Cand se serveste la masa se presara pestele cu patrunjel verde tocat marunt si se stropeste cu zeama de lamaie sau otet.

Vezi mai multe retete de Peşte

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ