Monumente antice unice, fortarete medievale, sate pitoresti si o natura de o frumusete rara. Peloponez nu este doar o coasta infinita cu plaje impresionante. Peloponez este o destinatie turistica cu o istorie bogata si peisaje variate. Destinatii de o frumusete autentica, fiecare cu propriile sale caracterstici, dornice sa ii gazduiasca pe turisti de-a lungul intregului an: Elafonissos, Porto Heli sau Monemvassia.

Plaje nisipoase exotice si golfuri pitoresti. Coasta ascunde plaje extraordinare cu ape transparente, cristaline si numeroase golfuri pitoresti. Frumusetea lor exceptionala nu ii va lasa pe turisti indiferenti. Cele mai frumoase plaje din Peloponez sunt Elafonissos in Laconia si Voidokoilia in Messenia care constituie un pol de atractie important pentru un numar mare de turisti care vin an de an in regiune din toate colturile lumii. Plaje frumoase se afla si in regiunea Kaiafa si in Porto Heli.

Calatorie in istoria si cultura antica. In Peloponez turistii au posibilitatea de a admira maiestuoasa Grecie Antica, sa descopere vechea Olympia, leaganul Jocurilor Olimpice, Micene, orasul de aur al lui Homer si patria Atridelor mitice. Turistii vor avea parte de o experienta memorabila intr-unul din cele mai frumoase teatre in aer liber, la Epidaur. Peloponez adaposteste statuia lui Apollo creata de Iktinos, arhitectul Partehenonului si monumente majore ale arhitecturii medievale precum orasul-fortareata Mystras si fortaretele Pylos si Methoni.

Peloponez, un paradis pentru activitatile in aer liber. Iubitorii de natura si de senzatii tari pot practica activitati diverse precum drumetii, escaladari si vor descoperi un veritabil paradis in muntii din Peloponez: Ziria, Parnon si Helmos, munti de o frumusete aparte care le promit turistilor experiente memorabile si peisaje de exceptie.

Patria maslinilor si nu numai. Uleiul de masline din Peloponez este cunoscut la scara mondiala pentru gustul sau exceptional si calitatea sa. Faimosul vin dulce Monemvassia cu portocalele din Argos si Sparta vor ramane multa vreme intiparite in memoria turistilor.

Citeste: Insulele Mauritius, o destinatie de vis

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ