De ce Paris?

Podul Lui Alexandru, Paris„Oraşul Luminii” atrage milioane de vizitatori în fiecare an, cu o ambianţă de neuitat . Bucătăria divină şi colecţiile de artă, merită parte din credit, de asemenea. Râul blând Sena rătăceşte înconjurat de muzee impunătoare, biserici vechi de secole şi construcţii cu o arhitectură neoclasică, design, amplificate de copaci fermecători şi felinare strălucitoare. Oraşul Paris este de asemenea un oraş al multor personalităţi şi minţi strălucite ale secolelor noastre.

Ce să vizitez?

  1. Catedrala Notre-Dame
  2. Muzeul Louvre
  3. Turnul Eiffel
  4. Palatul Versailles
    Citeşte mai mult

Perioada ideală pentru a călători la Paris

În lunile iunie-august, temperaturile medii sunt ridicate, ceea ce transformă plimbările pe jos şi pe la cafenele într-o bucurie absolută. Este de reţinut că această perioadă este sezonul oraşului turistic, şi ca atare este foarte aglomerat, iar tarifele camerelor la hotel şi preţurile biletelor de avion au tentinţa de a creşte. lesdeuxmagots Paris

Cum e economisesc bani?

Întreabă la recepţia hotelului despre permisul „Paris Visit”, acesta îţi va oferi călătorii nelimitate cu metroul, autobozul şi trenurile RER în jurul oraşului, şi îţi va oferi, de asemenea, reduceri pentru atracţiile de top şi excursii.
Alege să mămânci „meniul zilei” la un preţ fix, restaurantele foarte apreciate oferă şi meniuri la un preţ rentabil.
Fă cumpărăturile de suveniruri din magazinele Monoprix.

Cultura

Se spune despre francezi că sunt neprietenoşi şi chiar nepoliticoşi însă nu este adevarat. Cu toate acestea, este nevoie să daţi dovadă de diplomaţie, aşa să încercaţi să îî salutaţi politicos: Bonjour (Salut sau Bună ziua), sau Bonsoir (Bună seara). Dacă aveţi nevoie să fiţi îndrumaţi, întrebaţi chelnerul sau vânzătorul unui magazin: m’aider-pouvez vous? (mă poţi ajuta?) sau parlez-vous anglais (vorbeşti engleză?). O altă expresie de ajutor: excusez-moi (iartă-mă sau scuză-mă). Institutul din Paris

Lumea modei a început la Paris, de la Maria Antoaneta la Coco Chanel, Saint Laurent, Christian Lacroix. Anumite articole de îmbrăcăminte, cum ar fi pantalonii scurţi şi adidaşi, sunt dezaprobate, mai ales în restaurante şi cluburi de noapte.

Franţa utilizează moneda EURO, iar cardurile de credit sau de debit sunt acceptate la majoritatea locaţiilor din Paris. Cele mai multe restaurante şi cafenele vor include o taxă de servicii de 10% până la 15% din valoarea bonului, „bacşiş”. Puteţi lăsa suplimentar pentru servicii excepţionale, dacă doriţi. Şoferii de taxi au tendinţa de a aştepta de la 5% până la 10% „bacşiş”. De asemenea se pot întâlni taxe pentru utilizarea toaletei, în unele restaurante şi baruri, iar în cazul în care taxa pentru utilizarea toaletei nu a fost colectată la întrarea în toaletă, este politicos la ieşire, să îi oferiţi respensabilului cu toaleta între 50 euro cenţi şi 1 euro. Cafenea Paris

Ce să mănânc?

Similar cu multe alte oraşe internaţionale, Paris oferă un surplus de restaurante care serverc toate felurile de mâncare. Pentru că Franţa a inventat un stil adoptat pe scara largă de gătit, mâncarea din Paris este foarte gustoasă.

Nu contează unde serviţi masa, ar trebui să încercaţi: soupe à l’oignon gratinée (supă franţuzească de ceapă), croque-monsieur (sandwich cu brânză şi şuncă înăbuşit în brânză topită), steak frites (friptură şi cartofi prăjiţi) şi coquilles St-Jacques (scoici condimentate acoperite cu brânză şi pâine).
Deserturi franţuzeşti renumite: macarons, pain au chocolat (cornuri cu ciocolată), Puits d’Amours (produse de patiserie umplute cu crema de vanilie şi cu sos de caramel) sau crêpes (Nutella,banane și fructe de pădure).

Transportul

Cel mai bun mod de a te deplasa în jurul Parisului, este pe jos – sunt locuri elegante amenajate pentru pietoni. ParisCu toate acestea, Parisul este foarte mare, deci ar trebui să luaţi metroul (Metropilitain) pentru a vă deplasa pe distaţe lungi. Sistemul Regiei Autonome de Transport în Paris (RATP), oferă mai multe rute de autobuz, în jurul oraşului. Taxiurile sunt o altă opţiune, dar poate fi destul de costisitoare, în medie de la 30 EURO până la 50 EURO; „rent a car”, sau condusul prin oraş nu este recomandat.

Dacă călătoriţi din alte oraşe Europene, veţi găsi trenul (metroul) cel mai eficient mod de a vă deplasa.

Cardurile „Paris Visite” costă între de la 6EURO până la 65EURO, în funcţie de vârsta, valabilitate şi zonele în care doriţi să călătoriţi. Majoritatea obiectivelor turistice se încadrează în zona 1. Metrou Paris

O singură călătorie cu metroul costă 1,70 EURO, iar o cartelă cu 10 călătorii costă 13,70 EURO; Călătorii nelimitate timp de o zi, 6,80 EURO, pentru călătoriile în zonele 1 şi 2, abonamente sătămânale, 20,40 EURO, plus o taxă de 5 EURO pentru cartela reîncărcabilă.
Biletele se pot cumpăra din staţiile de metrou şi centrele de informare turistică;

Programul de funcţionare al metroului 5:30 a.m – 12:30 a.m, de duminică până joi; program prelungit în zilele de vineri şi sâmbătă, până la 2:00 a.m.Paris

_____
Sursa:  U.S News

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ