Cand cineva face referire la „orasul iubirii”, este vorba fara indoiala de Paris. Capitala Frantei a devenit de ceva vreme destinatia preferata a indragostitilor din intreaga lume. Sa facem impreuna o plimbare virtuala pe stradutele fermecatoare ale Parisului. Vara, chiar daca temperaturile sunt ridicate, orasul este pur si simplu magnific, perfect pentru calatoria in doi la care visati de mai multa vreme.

Cartierul Montmartre

Cartier boem prin excelenta, cunoscut in egala masura drept cartierul pictorilor, cartierul Montmartre este situat pe o colina, la o inaltime de 130 de metri. In varful colinei Bazilica Sacré-Coeur troneaza intr-o zona de stradute pline cu terase fermecatoare si de galerii de arta. Dupa petrecerea unei dupa-amiezi in care ai explorat aceste stradute fermecatoare poti vizita Bazilica si, daca timpul iti permite, sa urci in cupola sa pentru a admira orasul si un apus de soare magnific. Strada Rivoli adaposteste o multime de magazine fermecatoare si elegante.

Gradinile din Paris

Paris adaposteste o multime de gradini, una mai frumoasa decat alta. Poti incepe explorarea acestora cu gradina Luxemburgului, un veritabil muzeu al sculpturilor in aer liber. Gradinile Tuileries reprezinta o alta alegere perfecta. Este cea mai mare si cea mai veche gradina din capitala Frantei, situata in apropiere de Place de la Concorde.

 

Ile de la Cité

Reprezinta nucleul istoric al Parisului. O mare parte din insula este ocupata de Palatul Justitiei si de cunoscuta catedrala Notre-Dame de Paris. Palatul Versailles, fostul palat regal situat in partea de sud-est a Parisului este una din principalele atractii ale Parisului alaturi de Turnul Eiffel.

Turnul Eiffel

Nu avem cum sa nu il mentionam ori de cate ori vorbim despre Paris. Acest turn din fier, inalt de 300 de metri este simbolul orasului Paris. Momentul ideal pentru a-l vizita este seara cand nu este prea multa lume iar domnii pot profita de cadrul idilic pentru a cere mana partenerei.

Dupa o zi plina de vizite si explorari ce poate fi mai placut si mai relaxant decat o plimbare cu vaporul pe Sena si luarea cinei intr-unul din restaurantele situate pe mal?

Citeste: Obiective turistice – Ce să vizitez în Paris?

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ