Paraguay ii are ca vecini pe Bolivia, Argentina si Brazilia si este o tara cu un potential urias pentru turism. Populatia tarii este de aproximativ 6.5 milioane de locuitori, majoritatea locuind in Asuncion, capitala republicii si cel mai mare oras din tara. Paraguay, aceasta „insula inconjurata de pamant” degaja un farmec irezistibil. In umbra marilor tari vecine, fara litoral, acest colt de pamant rosu pierdut in inima Americii de Sud constituie pentru multi o atractie fascinanta. Fluvii gigantice, campii salbatice, paduri dense si animate sau pur si simplu ospitalitatea poporului, toate contribuie la sporirea atractiei acestei tari.

Necunoscut, relaxare, supriza

Turistii ajung in Paraguay in general din pura curiozitate sau la sfaturile unui apropiat care i-a vorbit despre aceasta tara misterioasa cu pasiune, dar si despre amabilitatea populatiei si despre salbaticia peisajelor. Un necunoscut ce atrage turistii din toate colturile lumii ca un magnet, dornici sa descopere peisaje unice, o populatie speciala si un stil de viata unic, departe de imaginea clasica oferita de America Latina. Surprizele sunt numeroase.

O destinatie naturala

Principalul atu turistic al acestei tari se regaseste in peisajele sale bucolice, cu contururi blande si verzi, cu o apa omniprezenta, in partea orientala a tarii in special. In partea occidentala, Chaco ofera un pamant frumos si salbatic, pe placul turistilor in cautare de aventura dar si de relaxare totala. Acest pamant, rosu la est si gri-galbui, in regiunea Chaco, ofera o multime de activitati in aer liber, incepand cu observarea faunei salbatice.

Un popor autentic si primitor

Odata ajuns aici nu ai cum sa nu remarci amabilitatea localnicilor si pofta lor de viata. Zambetele sunt pe fata tuturor, stresul este inexistent iar turistii se molipsesc rapid cu energie si devin mai zambareti. Localnicii ii invita cu drag pe turisti sa le descopere mostenirea culturala guarani, omniprezenta. Contactul cu turistii este natural si simplu. Asuncion face parte din cele mai ieftine capitale din lume dar si cele mai sigure.

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ