Ascunsa in spatele unui nume lung, in umbra impozantului sau vecin australian, Papua Noua Guinee a fost multa vreme o destinatie necunoscuta in ciuda potentialului sau turistic. Aceasta tara multiculturala ce adaposteste peste 800 de etnii este un pamant al contrastelor, o tara de o frumusete salbatica, un melanj de munti acoperiti de jungla si plaje de nisip alb, inconjurate de cele mai frumoase funduri marine din lume.

Pana la mijlocul secolului XX, vaile sale profunde, departe de lume, au adapostit un popor ce a dat nastere unei societati complexe cu ritualuri fascinante. Izolarea geografica a tarii a permis dezvoltarea unei faune si flore exceptionale, printre care pasari rare si orhidee magnifice.

Bogatia culturala

Papua Noua Guinee beneficiaza de o diversitate culturala inegala. Peste 800 de limbi, societati matriarhale sau patriarhale, cultul crocodilului dar si sculpturi si arta corporala…bogatia culturala a regiunii care s-a dezvoltat departe de ochii lumii timp de mai multi ani este infinita.

O biodiversitate unica

O biodiversitate unica face din acest teritoriu paradisul oamenilor de stiinta. Peisaje variate, de la plaje de nisip alb la coralii din Pacificul de Sud, pana la muntii inalti din provincia Simbu, cu inaltimi ce ajung la 4500 de metri altitudine.

Ultima frontiera

Asa este cunoscuta Papua Noua Guinee. Primii exploratori au avut surpriza sa gaseasca aici un popor de agricultori uitati de lume care traiau in vaile adanci ale regiunii. Turistii au posibilitatea sa ii intalneasca si in zilele noastre, acestia ducand aceeasi existenta ca pe vremuri.

Aventura

Putine tari se pot mandri cu faptul ca oriunde ar merge, tuiristii pot avea parte de aventura. Turistii au posibilitatea de a parcurge tara din sat in sat fiind peste tot bine venit.

O lume in permanenta schimbare

Explorata ultima data in urma cu aproape un secol, Papua Noua Guinee a fost multa vreme o destinatie necunoscuta de turisti. Azi, SUA si China dezvolta in aceasta tara proiecte miniere enorme care vor modifica cu siguranta imaginea tarii in lume.

Citeste: Cele mai frumoase atractii ale Australiei

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ