Palermo este un oras frumos, original, inima Siciliei. Simbolul orasului Palermo este palatul Normanzilor pe care arabii au inceput sa ii construiasca. Initial, palatul trebuia sa fie o citadela fortificata insa in cele din urma a rezultat o resedinta luxoasa care a devenit monumentul central al orasului. In Palermo exista numeroase monumente care au reusit sa se conserve de-a lungul timpului, fiecare din acestea prezentand un interes aparte pentru turisti.

Palermo adaposteste o multime de biserici vechi si catedrale printre care cele mai cunoscute sunt Santa Maria dell’Ammiraglio, biserica San Cataldo, La Mortorana si catedrala Il Duomo, una din cele mai cunoscute din tara. Interesant este faptul ca majoritatea din edificiile religioase au fost ridicate pe locul moscheelor islamice. Catacombele manastirii capucinilor reprezinta unul din cele mai sombre si mai simbolice locuri din oras. Un veritabil oras subteran, construit de calugari in epoca medievala. Proprietatile unice ale atmosferei subterane permiteau mumifierea facila a corpurilor, de aceea catacombele au fost multa vreme considerate cel mai prestigios loc de inmormantare. Azi, in tunelele subterane exista in jur de 8 mii de sarcofage.

Iesind din tunelurile subterane, indreapta-te spre pietele din Palermo care impresioneaza prin frumusetea lor si oferta variata si bogata. Pietele din Palermo seamana mai degraba cu un targ de lux decat cu o piata italiana traditionala. In piata Vucciria turistii pot alege din cele mai bune fructe de mare, iar la piata Capo, pe langa raioanele de produse exista raioane cu haine si cu accesorii. Pasionatii de natura pot face o plimbare spre poalele muntelui San Pellegrino.San Pellegrino

Cel mai important eveniment din viata culturala a orasului este Festivalul Plajei care atrage an de an o multime de turisti. Festivalul are loc la sfarsitul lunii mai iar animatia este concentrata pe plaja pitoreasca Mondello.

Centrul nevralgic al orasului Palermo este complexul arhitectural Quattro Canti, un complex alcatuit din patru case construite in prima jumatate a secolului 17 in stil baroc, caracterizat printr-un design unic al fatadelor. Fantani frumoase si statuile regilor sicilieni sau ale sfintilor sunt principalele atractii. Porta Nuova reprezinta intrarea simbolica pe teritoriul istoric.

Citeste: Turismul – impactul turismului

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ