Situat intre Montreal si Toronto, orasul Ottawa este adesea eclipsat de aceste doua orase care se bucura de o popularitate imensa in randul turistilor. Cu toate acestea, Ottawa este un oras ce nu trebuie subestimat. Este mai mic decat Montreal si Toronto cu doar un milion de locuitori insa este un oras linistit, superb, cu parcuri imense ce se intind pe zeci de kilometri patrati, cu sosele largi. Cu alte cuvinte, capitala Canadei este o zona metropolitana magnifica si un oras cultural.

Ottawa, un oras al muzeelor

Stiai ca orasul Ottawa adaposteste peste 10 muzee de anvergura? Descopera dinozaurii din Muzeul canadian al naturii, devino astronaut in Muzeul aviatiei si al spatiului, admira arta in cadrul Muzeului de arte frumoase din Canada si afla mai multe informatii cu privire la istoria Canadei la Muzeul canadian de istorie. Si, pentru o vizita insolita la un adapost nuclear indreapta-ti pasii spre Diefenbunker. Joi seara, majoritatea muzeelor ofera accesul gratuit intre orele 17:00 – 20:00.

Ottawa, orasul parcurilor imense

Parcul Gatineau reprezinta destinatia ideala pentru cei care vor sa evadeze in natura. Cei 360 de kilometri patrati ofera activitati variate. 125 de kilometri de trasee montane de explorat si piste ciclabile, sase plaje, 50 de lacuri si paduri, o fauna variata si numeroase chioscuri raspandite pe intreg teritoriul parcului.

Ottawa, orasul istoriei

Nu putem sa vorbim de Ottawa fara sa mentionam locul sau in cadrul istoriei Canadei. Capitala Canadei ascunde o istorie bogata si fascinanta. Colina Parlamentului se poate vizita gratuit. Admira ecluzele din Ottawa clasate in patrimoniul mondial Unesco din 2007.

Ottawa, un oras culinar

De cativa ani buni, scena culinara din Ottawa a fost modernizata. Unii din cei mai mari chefi din tara s-au instalat aici. Redinamizarea unor cartiere precum Glebe, Hintonburg sau Westboro vine cu o diversitate interesanta. Pe timp de vara C’est Bon Cooking ofera tururi culinare. Cea mai buna modalitate de a descoperi Ottawa gurmanda.

Citeste: Cascada Niagara, o minune a naturii

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ