Bine ai venit in Olanda! Olanda nu seamna cu nicio alta natiune. Cu un trecut de comercianti si de navigatori, localnicii au stiut sa profite de o alchimie unica intre rigoare protestanta si o deschidere a spiritului iesita din comun. Dincolo de reputatia de tara modernista si reformatoare, Olanda simte nevoia sa fie descoperita si redescoperita. Cati dintre noi ne putem mandri cu faptul ca am avut ocazia sa vizitam Maastricht, un oras fermecator al carui nume este cunoscut pe intreg teritoriul Europei? Chiar daca Amsterdam este cel care atrage turistii datorita canalelor sale, restul tarii are o multime de suprize de oferit.

Amsterdam este capitala Olandei, un loc ideal pentru a te scufunda in istorie sau in atmosfera unui pub in fata unei halbe de bere. Un melanj subtil de vechi si nou.  Amsterdam este un oras ce aliaza exuberanta unei metropole cu simplitatea unui orasel.

Randstad este cea mai populata regiune a tarii. Spectacolul oferit de campurile de flori al caror culori explodeaza intre lunile martie-mai este pur si simplu fascinant, mai ales de la geamul unui tren. Keukenhof, in partea de sud a regiunii Haarlem este cea mai mare gradina din lume. 800 000 de vizitatori vin aici an de an, iar frumusetea sa ramane o enigma. Mii de lalele infloresc in fiecare an in locuri si in perioade precise – rezultatul unei alchimii intre talentul naturii si cel al horticultorilor olandezi.

Maastricht, cel mai vechi oras din Olanda se afla in partea de sud a Olandei si este inconjurat de cateva fortificatii ce amintesc de instalarea campurilor romane din anul 50 i. Hr. Turistii pot descoperi acest oras prin intermediul unei plimbari pe stradutele sale labirintice.

Insulele Wadden reprezinta cinci insule ce formeaza un arc in partea de nord a tarii. Numeroase specii de pasari vin aici sa isi faca cuibul, o adevarata oaza de liniste pentru olandezii stresati in cautare de relaxare. Terschelling are reputatia de a fi insula distractiei in timp ce atmosfera este mai familiala pe Vlieland. Ameland adaposteste o multime de sate pitoresti si numerosi turisti pe timp de vara.

Citeste: Cele mai frumoase atractii ale Australiei

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ