Explorează arta umitoare a arhitecturii de-a lungul timpului.

Templele din Began sunt situate în mijlocul Birmaniei (Myanmar) şi au fost construite drept capitala antică a acestuia. Templele din Began sunt cea mai mare concentrare de temple budsite, unele dintre ele datând din secolele XI şi XII.

Temples of Bagan, Burma (Myanmar) (Credit: Quinn Ryan Mattingly)
Templele din Began, Birmania (Myanmar) (Credit: Quinn Ryan Mattingly)

Oraşul antic Petra, Iordania, este o capodoperă arhitecturală. Este construit în interiorul unei stânci şi sculptat încă din 312 î.Hr. Oraşul Petra a fost cunoscut în lumea occidentală până în anul 1812 sub numele unui sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Petra, Jordan (Credit: Dave Bouskill)
Petra, Jordan (Credit: Dave Bouskill)

De pe creastă muntelui unde se găseşte Machu Pichiu, se poate observa vârful civilizaţiei Inca. Acest loc minunat a fost construit în 1450 şi a fost ocupat timp de 100 de ani până a fost cucerit de imperiul Spaniol.

Machu Picchu, Peru (Credit: Mypetyak on Flickr)
Machu Picchu, Peru (Credit: Mypetyak on Flickr)

Veneţia, oraşul pe apă, este construit pe 118 insule mici, care sunt separate de o vastă reţea de canale. Oraşul a fost construit pe laguna veneţiană şi este unic.

Venice, Italy (Credit: Findpik.com)
Venice, Italy (Credit: Findpik.com)

Marea Piramidă din Ghiza este una dintre cele şapte minuni ale lumii antice, situate în El Giza, Egipt. Piramina a fost construită ca un mormânt pentru faraonul egiptean Khufu în 2560 î.Hr.

Piradidele din Giza, Egypt (Credit: Dale Johnson, 500px)
Piradidele din Giza, Egypt (Credit: Dale Johnson)

Templul antic Ta Prohm a fost construit ca o mânăstire budistă şi universitate. Templul a fost lăsat în mare parte aşa cum este, cu spung (Tetrameles nudiflora), copaci şi muşchi în creştere în întreaga arhitectură.

Ta Prohm, Cambodia (Credit: sovanady.com)
Ta Prohm, Cambodia (Credit: sovanady.com)

Taj Mahal din nordul Indiei este un frumos mausoleu de marmură albă. Taj Mahal-ul este considerat a fi bijuteria artei musulmane din India, şi este adesea cea mai căutată locaţie pentru închinare şi turism.

Taj Mahal, India (Credit: Nedim Chaabene on Flickr)
Taj Mahal, India (Credit: Nedim Chaabene on Flickr)

Acum este momentul să vă deconectaţi iPhone-ul, să renunţaţi la chat-ul online pe Snapchat şi să vă rezervaţi bilet în următorul zbor în jurul lumii!
Sunt multe alte sute de locuri frumoase, despre care vom vorbi în următoarele articole.

Citeşte: Paradisuri tropicale – cele mai frumoase locuri calde din lume

_____
Sursa: Forbes

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ