Empire State Building, New York

New York este un oras mitic, bogat din punct de vedere cultural ce adaposteste o multime de monumente, gradini si locuri culturale. In New York se vorbesc peste 70 de limbi straine iar numarul restaurantelor este coplesitor, 23.000. Soselele sunt complexe, tunelurile lungi. New York este un oras gigantic cu o suprafata de aprxomativ 1200km², adesea considerat capitala lumii. Pe langa cladirile imense si turnurile din sticla, New York poseda o serie de monumente incredibile. Statuia Libertatii este principala atractie a orasului, ridicata la sfarsitul secolului 19. Statuia se poate vizita sau admira gratuit de pe un feribot. Empire State Building este de asemenea un must see, un loc mitic pentru new-yorkezi, cea mai inalta cladire din oras.

Ellis Island le permite turistilor sa afle lucruri esentiale din istoria orasului. Podul Brooklyn este unul din cele mai vechi poduri suspendate si leaga doua din cele mai importante cartiere din New York, Brooklyn si Manhattan. Inca de la inaugurarea sa, in 1903, Brooklyn Bridge a devenit un simbol important al orasului in 1964 fiind declarat monument national.

Printre locurile mai insolite din New York amintim Times Square sau Wall Street. Numeroase sunt muzeele adapostite de New York: Rockefeller Center sau muzeul de ceara. Pentru o gura de aer proaspat in acest univers incredibil oferit de New York, o plimbare prin Central Park este ideala. O suprafata de 4 kilometri ce adposteste o gradina zoologica si fantani. Coney Island este sinonima cu relaxarea cu plajele sale, parcul de atractii pe care copiii il vor adora cu siguranta. Sa nu uitam de numeroasele restaurante, de Big Apple si de cartierul francez, cartierul chinezesc si cartierul italian.

New York ofera o multime de lucruri de vazut si de facut, mai multe decat orice alt loc de pe glob. Ai impresia ca nu iti ajunge o viata intreaga sa explorezi fiecare colt in parte al acestei metropole fascinante. New York este o metropola uriasa. Fiecare cladire din New York are specificul sau, ceva aparte iar totul este inconjurat de ape. Mini-vapoarele te conduc spre peisaje magice, de neinchipuit.

Ellis Island, New York
Ellis Island, New York
Brooklyn Bridge, New York
Brooklyn Bridge, New York
Times Square, New York City
Times Square, New York City
Wall Street, New York
Wall Street, New York
Rockefeller Center
Rockefeller Center
Central Park, New York
Central Park, New York
Coney Island, New York
Coney Island, New York

Citeste: Los Angeles, o metropola cu o mie de fete

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ