Situata in inima Asiei Centrale, Mongolia este o tara insolita ce poseda o multime de comori. Mongolia este supranumita «tara cerului albastru» deoarece soarele straluceste pe cerul sau 250 de zile pe an. Ca vecini, Mongolia ii are pe Rusia si China. Este compusa din 21 de regiuni cunoscute sub numele de amjag, fiecare din regiune avand propriul sau oras de resedinta. Capitala Ulan Bator reprezinta o municipalitate autonoma.

Desertul Gobi este situat in partea de sud a Mongoliei. Este un desert grandios care se poate descoperi pe camila sau la bordul unui jeep. Turistii vor intra intr-un decor salbatic si vor avea ocazia sa intalneasca poporul nomad. Vor descoperi peisaje lunare, dune inalte, canioane, lacuri, o panorama completa cu alte cuvinte.

Parcul National Khövsgöl, un parc ce adposteste diferite etnii. Parcul National Khövsgöl este ocupat in mare parte de un lac somptuos cu apa translucida cunoscut sub numele de Perla Albastra a Mongoliei. Acest parc este locuit de etnii diferite printre care nomazii crescatori de reni. Fauna este abundenta. Rauri numeroase, fluvii, lacuri parcurg parcul fara sa uitam de lantul de munti care domina coasta de est a lacului.

Manastirea Erdene-Zuu à Kharakhorum a fost construita in 1585 si este cea mai veche manastrire budista din Mongolia. Este incojurata de un zid cu 108 stupe. Trei temple au ramas intacte, au fost trasformate in muzeu. Erdene Zu a redevenit un loc de cult, sute de pelerini vin aici sa se reculeaga.

Vulcanul Khorgo este o minune a Mongoliei alaturi de lacul alb salbatic situat la poalele sale. Un loc magnific si sacru totodata.

Cel mai mare oras din Mongolia este capitala, Ulan Bator, in partea central-nordica a Mongoliei, in apropiere de desertul Gobi. Centrul economic si industrial al Mongoliei, Ulan Bator adaposteste o multime de atractii precum palate, Marea Pagoda dar si cinci universitati mari.

Erdenet este al doilea oras mare din Mongolia, renumit datorita minelor de carbuni si a carpetelor facute manual.

Citeste: Coreea de Nord, o tara frumoasa si linistita

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ