Mexic este o tara aflaa in America de Nord cu o istorie bogata. Este marginita la nord de Statele Unite ale Americii si la sud de Guatemala si Belize. Mexic este o tara imensa, renumita pentru plajele sale idilice si pentru piramidele mayase si aztece. O tara incarcata de istorie ce are multe de oferit vizitatorilor sai.

Tulum, plaje si ruine

Imagineaza-ti un decor de carte postala, cu palmieri, apa de un albastru transparent si nisip alb si fin. Si de parca toate acestea nu ar fi de ajuns, o fortareata mayasa este situata pe plaja.

Guanajuato este un oras, unul din cele mai emblematice din Mexic, colorat, cu o istorie si o cultura bogata, un oras animat ce va fi cu siguranta pe placul turistilor din lumea intreaga. Muzeul mumiilor reprezinta principala atractie a orasului reprezentand viziunea mexicanilor asupra mortii. Seara, stradutele orasului sunt extrem de animate.

Plaja Tenacatita (Jalisco) este nu numai paradisiaca ci si izolata. Constructii au inceput sa fie ridicate in aceasta regiune insa statul le-a oprit. Plaja este rezervata iubitorilor de natura deoarece accesul este destul de dificil.

Situl arheologic Palenque

Mexicul adaposteste o multime de situri arheologice si numeroase vestigii ale civilizatiei aztece si maya. Unul din cele mai cunoscute este situl arheologic Palenque. Situl este situat in mijlocul junglei dense, iar constructiile sunt numeroase si impozante.

Orasul Oaxaca si imprejurimile

Orasul Oaxaca trebuie vizitat in special de cei aflati in regiunea Chiapas. Atmosfera este linistita. Aici turistii pot gusta renumitul mezcal (verisorul tequilei), cafeaua de Oaxaca si ciocolata. In imprejurimi, situl arheologic din apropierea muntelui Alban si desertul este superb. Formatiunea calcaroasa Hievre el Agua este o minune a naturii.

Agua Azul

La doi pasi de Palenque, ai impresia ca aceste cascade nu sunt naturale, atat este de intensa culoarea, un turcoaz tulburator.

Citeste: Comores, un paradis multicultural si protejat

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ