Medicina complementara se bazeaza pe tratamente naturiste din plante medicinale, masaj si schimbarea stilului de viata si al alimentatiei.

Abilitatile si procedurile folosite in acest timp de medicina pot fi utilizate ca o completare sau pot fi incorporate in medicina de baza.

Medicina complementara abordeaza altfel problemele pacientilor, nu se bazeaza doar pe vindecarea simptomelor, ci examineaza pacientul in totalitate, luand in considerare starea mentala, stilul de viata, emotiile, trairile, factorii de stres, aspectele religioase. Astfel tratarea cauzei si restabilirea echilibrului fizic si psihic al pacientului reprezinta un mod de vindecare permanent.

Doctorii practicanti ai medicinei generale au luat in considerare si medicina complementara si astfel au inceput sa priveasca dincolo de simptomele fizice ale pacientului, intrebandu-l de starile psihice, obiceiurile zilnice.

Prin medicina complementara se sustine faptul ca organismul fiecarui om are putere de autovindecare foarte mare.

Medicina naturista recomanda schimbarea periodica a regimului alimentar pentru eliminarea toxinelor, exercitii fizice, perioade de meditatie si relaxare pentru ca mintea sa se subordoneze fortelor vitale care produc procesele de vindecare.

Aromaterapia sustine medicamentatia naturista, parti ale plantelor pot fi macerate apoi fierte, cu care se pot freca partile afectate ale corpului, sau o infuzie.

Homeopatia se bazeaza pe administrarea unei cantitati mici de substante ce produce aceleasi simptome care sunt generate si de boala pentru ca organismul sa genereze anticorpii necesari combaterii bolii respective.

Aceste medicamente homeopate sunt dizolvabile, sunt introduse sub limba. Sunt folosite pentru tratarea multor afectiuni, de la tuse pana la iritatii si reumatism.

Osteopatia este un tip de medicina fizica si manipulativa care se concentreaza asupra coloanei vertebrale, principiul ei fiind ca starea de sanatate depinde de alinierea coloanei vertebrale. Osteopatii deplaseaza oasele prin rasucirea si intinderea diferitelor parti ale corpului.

Chiropractia se bazeaza pe perturbarea circuitului sistemului nervos prin folosirea presiunii directe.

Acupunctura sustine ca energia vietii circula de-a lungul unor canale prezente in organism, iar cand acestea sunt blocate apare boala. Se insereaza ace in tesuturi, stimuland puncte aflate de-a lungul meridianelor, astfel eliberand energie.

Sunt foarte multe terapii alternative ce se bazeaza pe credinta si psihicul pacientului. Cei care practica aceste tipuri de terapii isi pun mainile pe pacienti sau le directioneaza gandurile astfel incat sa le deschida canalele de energie si sa-i vindece. Printre aceste terapii enumeram: tehnica Alexander care reface starea de sanatate prin intermediul echilibrului corpului si postura acestuia, hipnoterapia care se foloseste de hipnoza pentru a indeparta durerea, raiki care prin atingerea propriului trup in zonele dureroase sustine ca ar inlatura aceste dureri.

Citeste: Medicamentele

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ