Marea Japoniei este cunoscuta in Coreea de Sud drept Marea de Est. Marea Japoniei reprezinta o mare situata in partea de vest a Oceanului Pacific, o mare ce separa insulele Japoniei de continent (Coreea de Nord, Coreea de Sud si Rusia). Marea Japoniei are o suprafata de aproximativ 978.000 kilometri patrati, un volum de 1731 kilometri cubi, o adancime medie de 1752 metri si o adancime maxima de 3742 metri. Deoarece este destul de izolata de ocean, mareele sunt de cea mai mica amplitudine.

De-a lungul secolelor, Marea Japoniei a avut mai multe denumiri: marea de Est, marea Coreii, marea Orientala. Pana in anul 1870, marea Choson a fost cea mai raspandita denumire pentru aceasta mare. Incepand cu secolul XX, odata cu ocupatia japoneza, denumirea de Marea Japoniei a devenit predominanta in hartile geografice. Numele de Marea Japoniei a fost recunoscuta in mod oficial de catre Organizatia hidrografica internationala abia in 1928.

Flora si fauna 

Marea Japoniei adaposteste numai putin de 800 de specii de plante acvatice si peste 3,500 de specii de animale si peste 900 de specii de crustacee (1000 de specii de pesti si aproximativ 26 de mamifere). Zona pelagica a marii Japoniei adaposteste macrou, scrumbii, dorada, hering, calmari si diferite specii de pastrav si somon. Mamiferele prezente aici sunt balenele si focile iar crustaceele crabi si creveti. Marea Japoniei nu dispune de fauna caracteristica apelor adanci din cauza stramtorilor de o adancime mai mica.

Japonia ocupa primul loc in ceea ce priveste pescuitul, cu peste 10 milioane de tone de peste capturat anual. Pestele este deosebit de important in alimentatia japonezilor. Pe langa pescuitul in ocean si mare, exista mai multe pescarii in apele mici de coasta. Crevetele este prezent in apele mici iar stridiile cu perle reprezinta cea mai valoroasa sursa de venit. In ciuda opozitiei internationale, balenele sunt capturate de japonezi.

Citeste: Lacul Leman, cel mai mare lac de apa dulce din Europa

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ