Madrid este capitala Spaniei si centrul economic, financiar si administrativ al tarii, cunoscut pentru bogatia sa artistica, galeriile sale numeroase, parcurile si monumentele superbe. Turistii care aleg Madrid drept destinatie de vacanta se vor intoarce acasa cu amintiri magnifice.

Cea mai populara atractie din Madrid este fara indoiala muzeul national Prado. La fel de popular este muzeul national Centro de arte de Reina Sofia. Muzeul Prado este unul din cele mai frumoase si mai bogate muzee din lume in termeni de varietate. Muzeul adaposteste opere de arta spaniole, flamande si italiene. Majoritatea operelor expuse in muzeul Prado au o valoare inestimabila ceea ce le face mai atragatoare in ochii turistilor. Pe de alta parte, muzeul Centro de arte de Reina Sofia, inaugurat in 1990, prezinta opere spaniole si internationale datand din secolul 19 pana azi. In acest muzeu este expus celebrul tablou al lui Pablo Picasso, Guernica. El Centro de Arte de Reina Sofia nu este doar un muzeu ci si un centru de cercetare si de experimentare. O alta atractie populara este Palatul Regal, situat in centrul orasului, resedinta regelui Spaniei.

Dupa vizitarea celor doua muzee indreapta-ti pasii spre parcurile si gradinile istorice ale capitalei iberice. Plimba-te prin gradina botanica cu miile sale de specii de plante, asista la un spectacol cu marionete, la concerte in aer liber si relaxeaza-te in magnificul parc Retiro. Iubitorii de natura pot opta pentru magnificul spatiu verde Madrid Rio unde se pot practica tot felul de activitati sportive, inclusiv activitati nautice pe lac.

Pentru descoperirea orasului Madrid intr-un mod mai insolit, un teleferic a fost instalat pentru cei care vor sa survoleze orasul si sa beneficieze de o panorama deosebita. Sa nu uitam de Puerta del Sol, cunoscuta sub numele de Kilometrul Zero sau Times Square-ul spaniol unde sunt instalate numeroase restaurante, magazine si teatre. Turistii vor avea ocazia sa profite de bogatiile arhitecturale ale orasului.

Nu este o intamplare faptul ca orasul Madrid figureaza printre cele mai frumoase destinatii de calatorie. Unul din cele mai cosmopolite orase din Europa, un melanj de bun gust de nou si vechi. Profita si tu de frumusetile oferite de acest oras castelian.

Test de cultura generala: Care sunt capitalele tarilor europene?

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ