Loch Ness este un lac situat la aproximativ 150 de kilometri distanta de Glasgow, in regiunea Highlands. Fort Augustus si Invernnes sunt orasele care il inconjoara. Cu o lungime de 40 de kilometri si o adancime de 230 de metri, Loch Ness reprezinta cel mai vast plan de apa dulce din Regatul Unit. Loch inseamna lac in limba scotiana.

Lacul este situat in Great Glenn, o regiune inca neexplorata care traverseaza inima Scotiei. Sub apa, vizibilitatea este extrem de redusa. Loch Ness se caracterizeaza prin remarcabila sa stabilitate termica: temperatura generala a apelor sale nu variaza, nu creste mai mult de o jumatate de grad de-a lungul intregului an. Temperatura medie a apei este de 5.5 grade Celsius. Vara, la suprafata, temperatura poate urca pana la 12 grade Celsius. Lacul, care se afla la 16 metri deasupra nivelului marii comunica cu aceasta prin intermediul raului Ness.

In urma cu 10 000 de ani, cand ghetarii acopereau Scotia, falia din Loch Ness trebuia sa comunice cu marea. Odata ghetarii disparuti, solul s-a ridicat cu 16 m izoland apele lacului.

Creatura 

Povestile creaturilor stranii care traiesc in lacuri sunt destul de populare in folclorul scotian iar Loch Ness este dovada vie. In anii ’30, istoria monstrului din Loch Ness a inceput sa ia amploare. Un articol publicat in 1933 in Invernnes Courrier spune povestea cuplului Mackay, administratorii unui hotel care au sustinut ca au observat monstrul in lac. Ziarele londoneze si scotiene au preluat aceasta informatie si turistii s-au precipitat in zona pentru a observa monstrul. Sa fie vorba de o conincidenta? Rezervarile in hotelul cuplului au inceput sa fie din ce in ce mai multe. De atunci, numeroase au fost persoanele care au sustinut ca au vazut monstrul. Unii chiar au facut poze publicate mai apoi in presa.

Nessie, numele monstrului din Loch Ness, a devenit o senzatie in lumea intreaga.

Citeste: Animale cu armură

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ