Las Vegas este un oras efervescent si ocupa primul loc in lume, este considerat cel mai mare oras al jocurilor si spectacolelor pentru adulti din lume. Las Vegas reprezinta o comunitate fondata pe pamanturile desertului Mojave, in Nevada, sub forma unei oaze, cu jocuri de noroc si cu spectacole ce atrag si distreaza adultii in special pe rezidentii din Los Angeles.

De-a lungul bulevardului principal din Las Vegas, o piramida din sticla neagra se inalta maiestuoasa, avand o inaltime de 100m, cu replica in marime natrurala a Sfinxului la intrare. In apropiere, se afla un castel in marime naturala cu turnurile pictate in culori tipatoare. In fata se afla o cladire in marime naturala a orasului New York cu podul Brooklyn si Statuia Libertatii. Putin mai departe, o alta replica, de doua ori mai mica, Turnul Eiffel, piata San Marco din Venetia si un imens vulcan ce emite o lava imensa odata la 30 de minute. Odata ajuns in Las Vegas intrebarea urmatoare este de altfel logica: ma aflu intr-un oras sau intr-un parc de atractii al viitorului, de pe alta planeta ?

Las Vegas reprezinta o destinatie populara pentru milioane de turisti an de an. Seara, in Las Vegas turistii nu au cum sa se plicitiseasca: evenimente sportive de clasa mondiala, spectacole de renume la care participa cei mai cunoscuti artisti internationali si spectacole de comedie. Las Vegas este un oras ce nu doarme niciodata.

Un oras construit de un gangster

In decembrie 1946, un gangster renumit din New York care locuia in Los Angeles a construit un cazino magnific pe care l-a denumit Flamingo. Visa sa construiasca un oras de vacanta in desert dedicat jocurilor de noroc si distractiei. Insa, visul sau nu a fost realizat deoarece a fost gasit impuscat in casa in 1947. Azi, orasul sau oaza numara 15 hoteluri de lux. In 1999 Oscar Goodman, un avocat care apara gangsterii a fost numit primarul orasului. Parea cel mai potrivit pentru a conduce acest oras supranumit Orasul Pacatelor.

Numerosi sunt cetatenii din California care vin sa obtina cat mai repede divortul in Las Vegas. Deoarece divortul era adesea insotit de dorinta de a se recasatori cat mai repede, Las Vegas a inceput sa ofere certificate de casatorie usor de obtinut. Bisericile in care se oficiaza aceste casatorii sunt situate pe bulevardul Strip.

Citeste: Excursie la Marele Canion (Grand Canyon)

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ