Cunoscut si sub numele de lacul Geneva, lacul Leman este cel mai mare lac de apa dulce din Europa si totodata cel mai mare lac alpin dar si cel mai romantic inspirand o multime de artisti, incantati de peisajul superb. Propice relaxarii, toate placerile acvatice sunt posibile aici: navigatie, ski nautic, wake board… o multime de activitati estivale care lasa locul luminii magice de toamna si iernilor blande, in functie anotimp.

Un cadru natural de exceptie

Numerosi sunt artistii si personalitatile care s-au lasat inspirati de acest peisaj romantic si incantator. Unii chiar au ales sa se instaleze definitiv in regiune. O imensa intindere de apa care isi schimba culoarea pe masura trecerii orelor, cerul ajungand uneori sa se confunde cu apa lacului.

Lavaux, regiune viticola, se intinde pe toata partea de nord a lacului Leman. Prin urmare, in inima Elvetiei, de pe coasta lacului Leman se poate zari un peisaj plin cu terase viticole ce inconjoara sate vechi si pitoresti, neatinse de modernitate. Sunt podgorii de pe vremea romanilor. Lacul Leman este stituat la poalele Alpilor maiestuosi si este considerat perla Elvetiei.

Croaziere pentru descoperirea lacului

In jur de 20 000 de ambracatiuni, de la simple vapoare la yachturi de lux navigheaza zilnic pe lac. La bordul acestor ambarcatiuni turistii au posibilitatea de a-si bucura papilele gustative cu specialitati preparate de cei mai buni chefi francezi.

Activitati nautice pentru toate gusturile 

Odata cu sosirea zilelor frumoase de primavara si vara, malul lacului Leman se animeaza. Lacul le propune localnicilor si turistilor o multime de activitati nautice.

O intalnire estivala 

Pentru cei care prefera sa se relaxeze la soare, lacul Leman are la dispozitie 50 de plaje mai mult sau mai putin amenajate. De-a lungul intregului an, pe lacul Leman au loc o multime de competitii sportive, Bol D’Or fiind una din cele mai importante, cea mai lunga cursa din Europa pe un lac.

Citeste: Cum s-au format lacurile?

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ