Spectacolul unui munte inzapezit la orizont nu este un lucru comun in Africa. Cu toate acestea, Kilimanjaro este la fel de african ca si leii si girafele. Datorita unei situari privilegiate, acest munte care domina Africa este extrem de apreciat de drumeti si alpinisti. Cei care aleg sa il viziteze vor avea parte de un peisaj spectaculos.

In realitate, Kilimanjaro este compus din trei vulcani (conuri) si formeaza din 1973 parcul national Kilimanjaro impreuna cu regiunea din jur. Azi, parcul se intinde pe o suprafata de 75 575 hecatre de padure tropicala, desert si ghetari. Cel mai inalt varf (care culmineaza la 5895m) domina peisajul inconjurator ceea ce ii ofera lui Kilimanjaro titlul de cel mai izolat munte inalt din lume. In traducere, Kilimanjaro inseamna muntele alb sau muntele cu zapada. I se mai spune in mod simbolic acoperisul Africii.

Varful Kilimanjaro este accesibil oricui isi doreste sa aiba parte de aventura vietii. Kilimajaro este unul din cei mai accesibili munti cu inaltimi de peste 4000 de metri, o atractie pentru pasionatii de trekking din intreaga lume. Drumul pana in varf se poate parcurge in 7-10 zile. Climatul pe muntele Kilimanjaro incepe cu cel tropical ajungand pe varf la cel arctic.

Parcul national Kilimanjaro este situat in apropiere de orasul Moshi, Tanzania. Kilimanjaro este situat in partea de nord-vest a Tanzaniei, in apropiere de granita Tanzaniei cu Kenya, la o distanta de aproximativ 340 de kilometri de Ecuator.

Parcul a fost infiintat in anul 1973 avand drept scop principal protejarea florei si faunei din zona. Chiar daca nu a mai erupt de mai bine de 300 000 de ani, specialistii considera posibila oricand o noua eruptie. Datorita precipitatiilor si zapezilor de la altitudine, muntele este considerat o sursa de apa, principalele rauri fiind Galana si Pangani. Parcul a fost inclus in patrimoniul mondial Unesco in anul 1987.

Citeste: Aconcagua, colosul Americii

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ