Nu, Japonia nu este destinata doar fanilor manga, jocurilor video si pasionatilor de sushi. Tara Soarelui Rasare nu se limiteaza la aceste stereotipuri, nejustificate de altfel deoarece acest arhipelag debordeaza de bogatii si diverstitati culturale. Japonia reuseste toate ingredientele unui sejur reusit: gastronomie, peisaje de vis, cultura, istorie, arhitectura, relaxare si experiente insolite.  Japonia le permite turistilor sa descopere o tara unica in lume.

Peisajele

Japonia este o tara verde si deluroasa dezvaluind mai multe fatete in functie de anotimp. Diversitatea peisajelor japoneze reprezinta un melanj de plaje paradisiace pe insula Okinawa la sud, paduri luxuriante, gradini zen si metropole galopante precum Tokyo.

Cultura si arhitectura

Japonia iese in evidenta prin castelele sale vechi si maiestuoase cu arhitectura tipic japoneza, stradutele pavate si traditionale care adapostesc restaurante fermecatoare. Japonia a stiut sa isi pastreze mostenirea din trecut si sa devina moderna in acelasi timp. Bogatia culturala a Japoniei le permite turistilor sa participe la activitati precum cermonia ceaiului, relaxare in ape calde cunoscute sub numele de osen, sau purikura, cabinele foto care functioneaza pe baza de monezi. In fiecare anotimp, Japonia ofera lotul sau de sarbatori si festivitati sau festivaluri traditionale de neratat.

Primirea localnicilor

Japonezii sunt extrem de respectuosi si caldurosi. Majoritatea din japonezi cunosc limba engleza la nivel conversational astfel incat daca te vei pierde pe strazi le poti cere ajutorul fara probleme.

Gastronomia

Japonezilor le place sa manance bine, sa se hraneasca. Numeroase sunt persoanele care cred ca japonezii consuma doar sushi. Nu este deloc asa. Datorita influentei tarilor din imprejurimi si propriei sale identitati gastronomice Japonia beneficiaza de o gastronomie variata si unica. Amintim de Okonamiyaki, un fel de clatite cu varza si mochis, o prajitura delicioasa pe baza de pasta de orez si fasole rosie.

Vezi: Retete culinare romanesti si internationale

Japonia este o destinatie care fascineaza pe oricine, nu vei fi dezamagit oricare ar fi scopul vizitei tale culinar, cultural sau relaxant.

Citeste: India, o destinatie la moda

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ