Irlanda este o tara insulara care ii fascineaza pe turisti. An de an, turistii vin in numar mare in Irlanda pentru a vizita Connemara, Dublin, Galway sau Belfast. Daca visezi si tu sa descoperi traditiile celtice, peisajele feerice ale tarii si sa intri intr-o lume magica atunci Irlanda este destinatia ideala.

O tara schimbatoare. Verdele este fara indoiala culoarea Iralandei. Cu un climat insular, peisaje inverzite si vreme frumoasa de-a lungul intregului an, Irlanda este o destinatie pe placul multor persoane. Cu toate acestea, Drumul Uriasului din apropiere de Belfast ii va introduce pe turisti intr-o lume vulcanica. Solul, acoperit cu bazalt negru ofera un contrast super cu peisajul din imprejurimi. Vei fi fermecat de culorile albastre, galbene si verzi, de micile case izolate. Irlanda este o tara a peisajelor schimbatoare. Verdele este in egala masura culoarea nationala. In ziua de Sf.Patrick irlandezii isi scot costumele cele mai frumoase si ies pe strazile oraselor si satelor.

Guiness, bautura nationala.
Guiness este bautura nationala a Irlandei asa cum vinul este asociat in mod traditional cu Franta. In timpul unui sejur in Irlanda imposibil sa nu treci pragul unui pub.

Legendele nu mor niciodata. Irlanda este si tara legendelor in care oamenii inca mai cred in miturile celtice, in zane si in spiridusi. In Gradinile Blarney Castle in apropiere de Cork turistii au posibilitatea de a admira bucataria vrajitoarelor sau cercul druizilor. Turistii care viziteaza Castelul Blarney pot saruta piatra. Exista multe legende referitoare la aceasta piatra. Se spune ca aceasta piatra ar darui darul elocventei.

Parcul National din Connemara este un must see pentru cei aflati in Irlanda. Viziteaza casa parcului pentru a afla mai multe lucruri cu privire la fauna si flora care populeaza aceste zone umede.

Dublin, capitala tarii este un oras dinamic care ofera o multime de atractii de vizitat. Turistii pot descoperi Cartea lui Kells adapostita de Universitatea Trinity College.

Galway este un oras medieval ce atrage turistii prin dinamismul sau. Universitatea ii permite sa isi conserve o imagine tanara. An de an, festivalul de muzica de la Galway, organizat in luna mai atrage sute de turisti veniti sa asculte muzica medievala.

Test de cultura generala: Care sunt capitalele tarilor europene?

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ