Numeroase sunt destinatiile ce beneficiaza de toate ingredientele oferirii unui sejur de vis. Una din aceste destinatii este fara indoiala Mauritius. Se pare ca Mauritius a reusit sa gaseasca combinatia castigatoare: plaje, cocotieri, caldura, soare si exotism, un decor de carte postala, ingrediente ideale pentru un sejur de vis ce va ramane multa vreme intiparit in memorie.

Mauritius este fara indoiala una din perlele Oceanului Indian, dupa Insula Reunion, cea mai prospera de altfel, insula ce a stiut sa profite din plin de pozitia sa si de topografia unica. Inconjurata de ocean, Republica Mauritius poseda mai multe arhipelaguri. Climatul sau tropical este un veritabil paradis pentru botanisti si zoologi dar si pentru turistii amatori de natura si de sejur relaxant.

Fauna si flora din Mauritius este variata. Turistii au posibilitatea de a descoperi aceste minuni in numeroasele parcuri naturale de pe insula. Fauna submarina si bariera de corali vor fi pe placul pasionatilor de scufundari care pot inota cu balenele, delfinii si sa admire testoasele verzi.

Cultura acestei insule paradisiace.
Cultura si adaptarea la lumea moderna reprezinta unul din atuurile de necontestat ale insulei, in ciuda crizelor politice si economice suferite, insula a stiut sa profite de numeroasele sale atractii. Colonizata de diferite tari in cursul anilor precedenti, insula Mauritius a stiut sa pastreze ce este mai bun. Trilingvi, locuitorii insulei vorbesc la perfectie engleza, franceza si creola.

Mauritienii, un popor deschis si calduros.
Mauritienii sunt un popor multicultural. Majoritatea din ei sunt hindusi ceea ce le explica mentalitatea, ospitalitatea si interesul manifestat pentru alte culturi care merg mana in mana cu o personalitate joviala. Mauritienii sunt deosebit de atasati culturii si traditiilor. Isi respecta semenii si asteapta acelasi lucru din partea lor. Turistii trebuie sa stie ca purtarea pantalonilor scurti sau a palariilor in locurile considerate sacre nu sunt vazute cu ochi buni.

Evident, cea mai mare bogatiei a insulei este oferita de litoralul sau. Cei 330 de kilometri de coaste sunt exceptionali. Pestii multicolori evolueaza la 10 kilometri de plaja intr-o apa atat de transparenta incat nu este nevoie sa stai foarte aproape pentru a-i observa.

Citeste: Insulele Bahamas, un adevarat rai pe pamant

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ