Isulele Galapagos, situate la mii de kilometri in largul coastelor Ecuatorului adapostesc un ecosistem fragil, unic in lume. Fauna este una exceptionala, atat pe pamant cat si pe mare, ceea ce face din acest arhipelag locul ideal pentru scufundari. Arhipleagul Galapagos nu seamana cu nicio alta bucata de pamant din lume. Izolarea si climatul sau l-au transformat intr-un loc aparte, unic in lume. Acest grup format din 13 insule vulcanice – din care 4 sunt locuite de 30 000 de suflete – este inscris in patrimoniul mondial al Umanitatii si considerat rezerva biosferei de Unesco. 97% din suprafata sa este protejata.

Insulele Galapagos au fost atasate in mod oficial de Ecuator in anul 1832. In secolul XVI primii oameni au inceput sa populeze aceste pamanturi izolate de lume. Pe un pamat ostil s-a dezvoltat un ecosistem original si fragil.

Insula Santa Cruz este cea mai populata insula a arhipelagului, in general punctul de plecare pentru numeroase excursii cu vaporul. Puerto Ayora este principalul oras al insulei. In partea de est a orasului turistii vor descoperi o plaja superba si accesibila pe jos, Tortuga bay, o plaja pe care scaldatul este interzis insa este o plaja ideala pentru surferi. In imediata apropiere se afla plaja Mansa, mult mai calma si propice balacelii. Daca ai noroc vei putea vedea o iguana marina. In partea de est a orasului Puerto Ayora turistii pot vizita Centrul de interpretare Charles Darwin gratuit. Aici pot afla cum au fost salvate numeroase specii animale si vegetale.

Insula San Cristobal este o alta insula locuita. Principala atractie a insulei este plaja Mann, o plaja mica care adaposteste o colonie mica de lei de mare. Apusul de soare si puii de lei de mare care se adapostesc langa mama lor… un spectacol incredibil. Turistii au posibilitatea de a practica snorkeling la Leon Dormido.

Insula Isabela este cea mai mare din arhipelag dar si cea mai scumpa. Un drum de 7 kilometri ii duce pe turisti la Peretele lacrimilor. Condamnatii erau obligati sa construiasca un perete inutil in conditii dantesti.

Citeste: Paradisuri tropicale – cele mai frumoase locuri calde din lume

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ